Spannende laatste speeldag …

<p>Foto Frans Verreycken</p>

De 'grote drie' lieten zich afgelopen weekend niet verrassen, maar Haasrode-Leuven deed dat wél! Het team dat half december nog onverwacht de vloer aanveegde met Roeselare (toen weliswaar behoorlijk geteisterd) en daarna ging winnen bij zijn directe concurrent Achel, lijkt sindsdien het volleyen wat verleerd te hebben.

Haasrode-Leuven had de zo begeerde 4e plaats (met thuisvoordeel in de kwalificatiematchen voor de prestigieuze en lucratieve Final Four) al haast op zak, maar verloor de voorbije weken kansloos tegen Gent en Menen, en nu ook tegen hekkensluiter Waremme …

Als wij ons rekenwerk goed gemaakt hebben, kan het komende zaterdag nog alle kanten uit voor plaatsen 4, 5, 6 en 7. Achel (nu op 4) is ondanks alweer een sterk seizoen nog altijd niet zeker van die gedroomde kwalificatiewedstrijd tussen de nummers 4 en 5. Zowel Gent (tegen Menen) als Haasrode-Leuven (tegen GREENYARD Maaseik) kan op de laatste competitiedag nog over de Noord-Limburgers wippen!

Achel moet zaterdag in eigen huis zélf proberen iets te forceren tegen leider Aalst, en hoopt voorts dat GREENYARD Maaseik zijn sportieve plicht vervult in de sporthal van eerste achtervolger Haasrode-Leuven … Ook Menen kan Achel nog een handje helpen door Gent een hak te zetten.

Roeselare speelt zijn wedstrijd tegen Waremme woensdagavond al, kwestie van zich een paar dagen langer te kunnen voorbereiden op een nieuwe stunt in de Champions League, dinsdag tegen Friedrichshafen. Wij gunnen Knack die stunt van harte, ook al krijgt één chagrijnig blauw mannetje de naam van onze club of van onze spelers niet meer door zijn strot gesmurft sinds de vorige play-offs. Die liggen nochtans al bijna negen maanden achter ons: stilaan tijd voor een bevalling?

Zaterdag trekt GREENYARD Maaseik dus naar Haasrode-Leuven met de intentie en de ambitie (en de sportieve plicht!) om daar drie punten te gaan halen! Even terug naar onze eerste alinea: het woordje 'lijkt' staat daar niet zomaar schuin en vetjes. Reken maar dat Gert Van Walle, Seppe Baetens, Berre Peters en de anderen wel degelijk nog altijd kunnen volleyen. En dat ze zaterdag nog eens met het mes tussen de tanden ertegenaan gaan … (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 8 februari, om 20u30 BDO Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 12 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Halkbank ANKARA (TUR)

Woensdag 19 februari, om 20u30 - VC GREENYARD Maaseik - JASTRZEBSKI Wegiel (POL)

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments