Slecht nieuws en goed nieuws

<p>Foto ZUPP</p>

Even terug naar vorige woensdag in Sint-Petersburg: was dat het team dat drie dagen eerder zo bleekjes voor de dag kwam in de bekerfinale? Ook Marc Willems, die op Sporza commentaar gaf, kon zijn ogen niet geloven: "Javad!! Die speelt 10 keer beter dan zondag!" Bevrijd, zo leek het wel. Maar wie de wedstrijd gevolgd heeft, heeft ook gemerkt dat onze spelverdeler op zeker moment na een actie bleef zitten en met een enigszins beteuterd gezicht naar zijn been tastte.

Uiteindelijk niks aan de hand, zo leek het: opgeven was er niet bij in de wedstrijd van zijn leven. Na de match bleek dat er wél 'iets' aan de hand was. Voortspelen was – achteraf gezien – niet ideaal. En de lange 'trein, tram, bus en vliegtuig'-dag huiswaarts evenmin.

Volgens de zuinige informatie waarover we beschikken, zou Javad Karimisouchelmaei 'voorlopig' even 'out' zijn. Het spreekt vanzelf dat onze medische staff onze jonge Iraniër (die maandag 1 maart nog altijd maar 23 wordt) optimaal begeleidt om zo snel mogelijk weer speelklaar te geraken!

En zo kwam het dat ons jonkie Liam McCluskey (19 geworden in januari) zaterdag in Menen zijn vuurdoop kreeg. Liam – die 'indertijd' bij onze eigen jeugd tot vier wedstrijden per weekend speelde – bewaarde zijn 'cool', verdeelde het spel alsof hij nooit iets anders gedaan heeft, hielp keurig mee om Menen monddood te maken en bewees dat we op hem kunnen rekenen.

Sympathiek van Frank Depestele om hem meteen tot Star of the Game te bombarderen. Dat bijbehorende 'kinderballetje om thuis mee te spelen' is een pracht van een trofee, en Liam heeft genoeg nuchtere mensen in zijn entourage om hem te beletten voortijdig te gaan zweven. Al zou een mens voor minder: woensdag speelt onze tiener allicht de halve finale van de CEV-cup. Jammer dat we dat niet ter plekke mogen meemaken! (PiP)

Live, via de volgende link: livescore | livestream & SPORZA op Ketnet

Agenda

Woensdag 3 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Zenit Saint Petersburg (RUS) (1/2 CEV)

Zondag 7 maart, 18u00 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 10 maart, 20u30 BDO Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 13 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - BDO Haasrode Leuven

Zaterdag 20 maart, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 27 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

*Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden NIET toegankelijk voor derden !!!

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be