Seppe Baetens droomt van een grote comeback. Bij NOLIKO Maaseik!

De felbegeerde landstitel schenkt NOLIKO Maaseik een bevrijd gevoel én een boost: de club wil volgend seizoen opnieuw scoren op drie fronten, al beseft ze dat het voorbije succesjaar (titel + bekerfinale + op een zucht van de Europese Final-6) in feite amper te verbeteren valt. Precies daarom is het huiswerk in het tussenseizoen zo belangrijk.

Spelers komen, spelers gaan, dat is onvermijdelijk in het moderne topvolleybal. Het feit dat NOLIKO Maaseik meerdere sterkhouders kon behouden, is veelzeggend. Die kern werd intussen verrijkt met een zorgvuldig geselecteerde mix van ervaring en aanstormend Belgisch talent.

Het huiswerk is nagenoeg klaar en NOLIKO Maaseik meldt met veel genoegen een laatste (?) inkomende transfer: Seppe Baetens, onze 5e Belg en een naam die in ons vaderlandse volleybal toch wel klinkt als een klok!

Het grote volleybalpubliek leerde de receptie-hoekspeler Seppe Baetens (°13/02/1989, 1m91) goed kennen toen hij enkele jaren geleden eerst met Antwerpen (2014) en daarna met Asse-Lennik (2015) de Beker van België won. Seppe, die waarschijnlijk tot het einde van zijn carrière willens nillens het epitheton "zoon van Jo Baetens" zal meedragen, krijgt dankzij zijn enthousiaste en vechtlustige winnaarsmentaliteit overal de supporters op zijn hand.

Na topjaren bij Antwerpen en in thuishaven Asse-Lennik dat later Aalst werd (2 bekers, 1 supercup, halve finale CEV-cup, 2 keer 2e in het 'Speler van het Jaar'-referendum), trok de Red Dragon in 2016 op buitenlands avontuur naar de Franse middenmoter Nantes-Rezé Métropole Volley. Met Baetens bereikte deze club voor het eerst in haar geschiedenis de Franse bekerfinale.

Het seizoen eindigde echter in mineur met een zware blessure en een knieoperatie. Tijdens zijn revalidatie vond Seppe alsnog onderdak bij Axis Shanks Guibertins, maar ook dit laatste seizoen eindigde met blessureleed en een nieuwe operatie aan dezelfde knie. Seppe revalideert nu onder de hoede van de medische en fysical staff van NOLIKO Maaseik: Enrico Neven, Luc Beesmans en Hein Macnack.

Het is een evidentie dat een opnieuw topfitte Seppe Baetens in het komende seizoen nog een belangrijke rol kan spelen bij NOLIKO Maaseik! Welkom Seppe!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be