Samen met NOLIKO Maaseik in een rollercoaster naar de feestdagen

<p>Foto Tim Verhaegen</p>
<p>&nbsp;</p>

Het gezapige tempo van één wedstrijd per week hebben we nu definitief in de kast gestoken. Gelukkig op tijd heeft het team van Joel Banks getoond dat het zijn stabiliteit heeft teruggevonden.

Er blijft nog wel wat werk aan de winkel om de mechanismen nog fijner af te stellen, maar daar zal het wedstrijdritme van de komende weken ook wel een positieve bijdrage kunnen leveren. Want vanaf u tot en met de eindejaarperiode zullen er matchen worden gespeeld in het weekend én in de midweek. Op dinsdag of woensdag zijn Champions League en bekerwedstrijden aan de orde, tijdens het weekend de reguliere competitie in de EuroMillions Volley League.

Zonder te hebben gespeeld is in deze Euromillions Volley League de puntenkloof met Knack Roeselare nu geslonken tot 3 puntjes. In de West-Vlaamse derby tegen streekgenoot Par-ky Menen moest de club van Emile Rousseaux voor de 2de keer dit seizoen het laken leggen. Par-ky Menen en vooral ook Lindemans Aalst doen een gouden zaak en tussen plaats 1 en plaats 4 is slechts een puntenverschil van 3, met één wedstrijd meer gespeeld door Knack Roeselare. Wint NOLIKO Maaseik komend weekend in Aalst, dan staan 3 ploegen aan de leiding met 15 punten, toch wel ongezien de laatste jaren.

Komende woensdag (15/11) en de woensdag daarna (22/11) worden de kwartfinales in de Beker van België afgewerkt. NOLIKO Maaseik moet eerst op verplaatsing naar VBC Waremme en is de week later de gastheer voor dezelfde ploeg in de STEENGOED Arena. De winnaar stoot door naar de halve finales, tegen ofwel Amigos Zoersel, dat Lindemans Aalst bekergewijs een peer van jewelste stoofde, ofwel een streekduel tegen de dubbele kampioen in Liga B, maar helaas zonder promotie, Avoc Achel.

Eerst moeten de mannen van Joel Banks nog een stevig eitje te pellen met de Borgwormers. Enkele weken terug (21/10) kwamen zij onverwacht punten pakken in de STEENGOED Arena (2-3), in de wellicht, grootste uitschuiver van dit seizoen. Sommigen durfden het toen aan om het woord ‘crisis’ uit te spreken, maar zij zijn inmiddels keurig de mond gesnoerd. De Waremmers hebben een sterk team, gebouwd rond de Stevoortse spelverdeler Lienert Cosemans, die zijn maats goed weet te bedienen waardoor deze gevaarlijk uit de hoek weten te komen. Het zal zaak zijn om te proberen de volle buit te pakken in het Centre Sportif Edmond Leburton, vernoemd naar de Eerste Minister in het midden van de jaren ’70 van vorige eeuw. Op de Feestdag van de Koninklijke Dynastie hopen we met een “Royaal” resultaat terug de taalgrens over te steken.

 

Agenda

Woensdag 15 november, 20u30 VBC Waremme - NOLIKO Maaseik (1/4 BK-België)

Zaterdag 18 november, 20u30 Lindemans Aalst - NOLIKO Maaseik

Woensdag 22 november, 20u30 NOLIKO Maaseik - VBC Waremme (1/4 BK-België)

Zaterdag 25 november, 19u00 NOLIKO Maaseik - VOC Amigos Zoersel

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be