Rome is ook niet op één dag gebouwd …

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Toen vorige zaterdag de eerste set opperbest verliep en schijnbaar moeiteloos werd binnengehaald, dachten sommigen (jaja, ook ondergetekende) heel even dat het varkentje snel gewassen zou zijn. We waren het vel van de Gentse beer al aan ‘t verkopen … Tja, een mens heeft weleens de neiging om naast zijn schoenen te gaan lopen … (Kaal, lui, lekker en hovaardig, weet je wel?)

De volgende sets verliepen veel stroever en dus begon ook ondergetekende wat te mopperen. Ten onrechte! Teamsport kent nu eenmaal ongeschreven wetten en wetmatigheden: volleybal draait voor een groot deel op automatismen die zelfs broodnodig worden zodra het even tegenzit! Maar … perfect aanvoelen wat je ploegmaats doen of niet doen in telkens net andere onverwachte spelsituaties, dat is gewoon onmogelijk na vier weken, laat staan na vier dagen.

Na de dubbele wissel bij 10-15 in de 4e set stond bij ons bijvoorbeeld (even maar) slechts één speler van vorig seizoen op het terrein (Jolan). Anders gezegd: zes spelers die elkaar pas enkele weken (of dagen) kennen, terwijl Gent op kruissnelheid draaide met amper één nieuw gezicht in het team dat vorig seizoen zo sterk eindigde. Wie meent dat dit niets uitmaakt, dwaalt. Het is integendeel veelbetekenend en veelbelovend dat ons team in opbouw ondanks alles gewonnen heeft van deze tegenstander! We zagen veel flitsen van individuele kwaliteit, en zodra het geheel méér wordt dan de som van zes individuen, mogen we veel moois verwachten!

Zaterdag trekken we naar Tectum Achel. Met het afhaken van o.a. coach Meertens, libero Brouns, opposite Campforts en vooral de outstanding spelverdeling van Tim Verschueren wordt ginds een fantastisch hoofdstuk uit de clubgeschiedenis afgesloten. Maar vergis je niet: Achel blijft ambitieus, begint aan een nieuwe bladzijde en heeft daarvoor een interessante en kwaliteitsvolle mix van spelers klaarstaan, onder leiding van oude bekende T1 Jan Vanvenckenray. En de groen-witte aanhang in De Koekoek zal de buren van GREENYARD Maaseik allicht warmpjes onthalen. Op tijd naar ginds of je geraakt er niet binnen! (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 22 oktober, 20u30 Tectum Achel - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 26 oktober, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zondag 30 oktober, 14u00 VC GREENYARD Maaseik - VT Marke-Webis Wevelgem (1/8 BvB)

Woensdag 2 november, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be