Roeselare – Maaseik … zonder publiek!

<p>Foto ZUPP</p>

Jazeker, er zijn tegenwoordig ergere dingen in het leven, véél ergere dingen, laten we dat vooral niet vergeten. Maar toch: een nagenoeg léég Schiervelde – zopas overigens omgedoopt tot Tomabelhal – voor dé affiche in het Belgische volleybal? Du jamais vu en een ietsje onwerkelijk.

Genoeg gejammer en gemeenplaatsen: zaterdag is het dus zover! Zaterdag trekt GREENYARD Maaseik (in principe) naar Roeselare. Dat is onwaarschijnlijk lang geleden! Moeten we ons blauwe 'zwarte beest' nog voorstellen? Ja en neen. Neen, want Knack Roeselare blijft ook dit seizoen teren op zijn hondstrouwe vaste kern. Die kerels worden wel weer een jaartje ouder en zullen allicht een keertje meer 'zuchtend en kreunend' op de massagetafel 'klauteren', maar maak je geen illusies: op dertigers van tegenwoordig zit normaal nog geen spatje sleet!

Toch ook een paar nieuwe gezichten bij Knack, maar zelfs dát zijn eigenlijk 'oude' gezichten: Michiel Ahyi speelde enkele seizoenen geleden (onze eerste kampioenstitel in jaren) nog bij ons, trok dan naar Gent, verhuisde daar naar de opposite en liet vorig jaar in HBVL nog optekenen "dat ie ooit naar Maaseik terugkeert". En nu zit ie potdorie in Roeselare!

Stijn D'Hulst begint aan zijn tweede verhaal in Roeselare. Bij zijn eerste passage was dat nog enigszins in de schaduw van de Fin Eemi Tervaportti, en ook Angel Trinidad de Haro liep daarna nog wat in zijn weg. Maar na zijn ongetwijfeld fantastische tijd bij de Italiaanse wereldkampioen Lube Civitanova is D'Hulst nu wél sant in eigen land!

De Canadezen zijn vertrokken, en dus moest er ook een nieuwe middenman komen. Dat werd de jonge USA-international George Huhmann. Of ónze USA-international Mitch Stahl al helemaal klaar is om hem partij te geven, valt nog te bezien ...

Voor grote teamwijzigingen moet je dus alweer niet in Roeselare zijn. Ondanks het uitstel van twee weken komt deze Roeselare-Maaseik vooral voor GREENYARD wel héél vroeg op het seizoen. Het prima geoliede Knack zal ons gehavende en nog lang niet optimaal gerodeerde team met genoegen alle hoeken van Schie… eum … de Tomabelhal willen laten zien, maar het blijft volleybal: je weet het maar nooit! Voor zover we überhaupt mógen volleyen … (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 31 oktober, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik - livescore | livestream

Woensdag 4 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Caruur Gent

Zaterdag 7 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - BDO Haasrode Leuven

Dinsdag 10 november, 19u00 VC GREENYARD Maaseik - Chaumont VB 52 (FRA)

*Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden NIET toegankelijk voor derden !!!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments