Robin Baghdady voor onze receptie-hoek!

<p>Foto @Harald Bremes/Jan Huebner</p>

In de zomer van 2021 maakte onze toenmalige coach Joel Banks – ook coach van de Finse nationale selectie – ginds kennis met de 208 cm grote tiener Veeti Nikkinen: een ruwe diamant met een stevig potentieel. Veeti werd prompt naar Maaseik geloodst en vorig seizoen zagen we ‘m geregeld tegen het eind van de set even het blok komen versterken. En dan griste hij haast elke keer ook nog een (meestal belangrijk) aanvalspuntje mee.

Afgelopen zomer liep Veeti een blessure op. We hoopten hem in het begin van de competitie weer te recupereren, maar de hernia werd een dubbele hernia en het herstel verloopt véél trager en véél moeizamer dan verwacht: het is maar de vraag of Veeti dit seizoen nog aan het volleyen geraakt …

De noodoplossing van de Medical Joker is afgeschaft, en dus moest GREENYARD Maaseik plantrekken en wachten tot de wintertransferperiode van 15 december tot 15 januari. Intussen speurden we de markt af. Het opdoeken van de Duitse topper United Volleys Frankfurt kwam ons (en anderen) goed uit. We haalden er de jonge Zwitser Robin Baghdady als extra kracht voor de receptie-hoek.

Robin Baghdady (°maart 1999, 205 cm, uit het Duitstalige deel van Zwitserland) begon zijn volleybalcarrière bij Lindaren Amriswil (onze tegenstander van woensdag) en speelde twee jaar bij de Brandon University Bobcats in Canada. (Plant je wijsvinger op een wereldkaart zo centraal mogelijk in Noord-Amerika en je zit er boenk op.) Daarna volgde één jaar Berlin Recycling Volleys in Duitsland en anderhalf jaar geleden kwam hijCes over naar Frankfurt om er 4e te worden in de Bundesliga en de finale van de Supercup te bereiken. Vlak voor dit najaar de competitie weer begon, was het ‘boeken toe’ in Frankfurt. Lindemans Aalst nam op de valreep enkele vrijgekomen Frankfurters over, en ook coach Christophe Achten is daar intussen geland.

Robin Baghdady sluit dus als (rechtshandige) hoekaanvaller aan bij ons team. Zijn licentie is in orde en je kan hem dus tegen Knack al aan het werk zien! Willkommen bei Maaseik, Robin!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be