Road to Sportpaleis

<p>Foto ZUPP</p>

Deze titel hebben we niet zelf uitgevonden, laat dat duidelijk zijn. We nemen hem – geen tijd om dat eerst beleefd te vragen, foei en sorry daarvoor – als gefundenes Fressen over uit de Facebookpagina van onze volgende tegenstander.

De relatief kleine buurgemeenten Hemiksem en Schelle liggen zowat in het midden van de driehoek Antwerpen – Sint-Niklaas – Mechelen, aan 'onze' kant van Schelde en Rupel. Voor een gemeentelijke fusie is het water blijkbaar nog te diep, maar volleybalclub Hellvoc wijst de weg: de fusieclub (Hemiksem-Schelle) bestaat 10 jaar en is een regelrecht succesverhaal. De club heeft de voorbije jaren kampioenstitels en promoties aan elkaar geregen en staat op dit ogenblik, als eerstejaars, opnieuw mee bovenaan in deze sterke en ook sterk Brabants/Antwerps getinte eerste nationale!

Volleybal is hot in de regio en zeker bij Hellvoc: een 30-tal (!) jeugdploegen terwijl het bij de senioren (heren én dames) begint bij een A-team en dan verder tot bijna halfweg het alfabet. Voeg daarbij een volleybalgekke en luidruchtige achterban, 'de 7de Hellvoccer': welkom in de Hell van Hellvoc!

In zijn Road to Sportpaleis, Part I en Part II, rekende Hellvoc al af met de andere eerstenationalers Noorderkempen en Haacht. En nu worden ginds de messen geslepen voor Part III: bij Hellvoc zien ze niet in waarom de Road to Sportpaleis nu al zou moeten stoppen. Geef ze eens ongelijk? Geen Cup zonder stunts en verrassingen!

"Wij spelen puur voor het plezier", liet coach Alain Dardenne bij aanvang van het seizoen optekenen. Op enthousiasme kan je echter héél ver geraken, ook zonder profspelers. En Dardenne is en blijft een geslepen en door de wol geverfde vos die ons met zijn vroegere clubs al meermaals sterretjes deed zien. Hij kan hiervoor nu rekenen op een stel ronduit goede, ervaren spelers die zich uiteraard wekenlang opladen voor dit soort wedstrijden. Bijvoorbeeld spelverdeler Yentl Van der Aa, enkele jaren geleden nog bij Zoersel, en de voorbije zomer succesvol beachpartner van Martijn Colson. Samen wonnen ze het BK beachvolleybal in Lommel. Aan de andere kant van het net tijdens de BK-finale: Jeroen Oprins met Mathias Blondeel. Oók een verleden bij Zoersel, ook aan de slag in dit niet te onderschatten Hellvoc!

In Waremme werd het zondag al een beetje warm. Het mag allemaal een ietsje meer en beter zijn, want komende zondag wordt het ongetwijfeld héél heet in de drukke tot overbevolkte Hell van Hellvoc! Road to Sportpaleis? Jawel, maar voor wie? (PiP)

 

Agenda

Zondag 31 oktober, 18u00 Hellvoc Hemiksem-Schelle - VC GREENYARD Maaseik (1/8 BvB)

Zaterdag 6 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Caruur Gent

Zaterdag 13 november, 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 20 november, 20u30 Tectum Achel - VC GREENYARD Maaseik

 

Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden enkel toegankelijk met een Covid Safe Ticket: wat en hoe?

● Vaccinatiecertificaat: geldig 14 dagen na de laatste dosis van het volledige vaccin.

● Herstelcertificaat: voor wie hersteld is van COVID-19, geldig van 11 dagen tot 180 dagen na de positieve test.

● Testcertificaat: zeer recent bewijs van een PCR-test of snelle antigeentest met negatief resultaat. (Kinderen onder 12 jaar zijn vrijgesteld van Covid Safe Ticket.)

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments