Return tegen Mladost Zagreb: opgelet voor seriekillers!

Met de 0-3 op zak uit de heenwedstrijd, lijkt de return tegen Mladost ZAGREB van nu woensdag niet veel meer dan een verplicht nummer voor GREENYARD Maaseik. Kwalificatie voor de achtste finales van de CEV-cup lijkt een formaliteit.

Niets is minder waar: ons wedervaren tegen Waremme afgelopen zaterdag was een goede les.

De tijd is immers voorbij dat een bonus van vier punten halfweg de set een garantie bood op winst in diezelfde set. Waremme toonde het zaterdag door ons in set vier een comfortabele 20-16-voorsprong af te snoepen.

Welnu, in Zagreb overkwam onze jongens iets gelijkaardigs. In de tweede set hadden ze tegen Mladost riant de bovenhand genomen: 9-24. En plots gebeurde het onwezenlijke. Zeven punten op rij scoorden de Kroaten, die zich even ontpopten tot ‘seriekillers’.

Het komt er dus op aan om woensdag zulk thriller-scenario te voorkomen. Of om zelf in de rol van seriekiller te kruipen.

GREENYARD Maaseik heeft genoeg aan twee gewonnen sets om door te stoten naar de volgende ronde, maar wij rekenen erop dat ‘Captain Cox’ en zijn maats hun reeksje doortrekken tot ze drie sets op zak hebben.

Lukt ons dat, dan weten we meteen wie onze volgende tegenstrever wordt. Die komt uit het duel tussen de Zwitserse kampioen Lindaren AMRISWIL en het Servische Partizan BELGRADO. In de heenmatch vorige week in Zwitserland, kwam de thuisploeg snel 2-0 voor en 17-10 in de derde set.

Maar toen kwamen de Partizanen op de proppen met twee reeksjes van vijf punten op een rij en wonnen ze die derde set. Seriekillers dus! Ze verloren uiteindelijk wel met 3-2, maar vierden die nederlaag als was het een overwinning. De return in Belgrado belooft dus suspens. Vermits die wedstrijd om 18.00 uur begint, kennen we hun resultaat nog voor onze match van start gaat om 20.30 uur.

In elk geval hopen we erop dat ons trouwe publiek massaal de weg vindt naar de STEENGOED Arena en komt genieten van onze eerste Europese thuismatch van het seizoen. Per slot van rekening is Mladost Zagreb de regerende kampioen van Kroatië. Dat zorgt dus even goed voor Champions League-gevoel in Maaseik. (FrV)