Poolse (wereld)kampioenen op bezoek

<p>Foto ZUPP</p>

Het wordt een absolute topweek voor de volleyballiefhebbers uit Maaseik en grote omstreken: dinsdag de eerste thuiswedstrijd in de Champions League 2018-2019; zaterdag gaan we met de steun van onze supporters resoluut voor die golden set om Roeselare alsnog uit de beker te kegelen. Moet kunnen!

Beginnen bij het begin: iedereen weet dat Polen momenteel hét volleyballand bij uitstek is en dat Polen in september het WK heeft gewonnen. Eén van de topploegen in datzelfde Polen is PGE Skra Belchatów, meervoudig en huidig landskampioen. En wie komt er dinsdagavond op bezoek in de STEENGOED Arena? Inderdaad, PGE Skra Belchatów…

Belchatów is een relatief kleine voorstad (amper 60.000 inwoners) van de belangrijke industrie- en handelsstad Lodz, centraal in Polen. In Belchatów ligt de grootste bruinkoolcentrale van heel Europa (goed voor 20% van alle stroomproductie in Polen) en dat brengt ons meteen bij de machtige hoofdsponsor: PGE, dé energiegigant van Polen.

Ons interesseert natuurlijk vooral het volleybalteam. Wel, dinsdagavond zie je een hele rist vedetten van het huidige en vorige wereldkampioenenteam aan het werk. Kochanowski, Szalpuk, Lomacz en Wlazly zijn nog net niet god in Polen, maar het scheelt weinig. In dit wereldteam zien we voorts o.a. straffe internationals zoals de Cubaan Rodriguez, de Iraniër Ebadipour en de gevreesde Estse opposite Renee Teppan die allicht géén kerstcadeautje meebrengt voor zijn landgenoten Tammemaa en Pupart… En vraagt iemand zich af waar Piotr Orczyk gebleven is, de sympathieke linkspoot die in een recent verleden bij Asse-Lennik en Roeselare speelde? Ook hij draagt tegenwoordig de gele uitrusting van PGE Skra Belchatów…

PGE Skra Belchatów staat momenteel "slechts" 6e in de enorm sterke Poolse Plusliga, maar schijn bedriegt: de 2e plaats achter het ongenaakbare Kedzierzyn (van Sam Deroo) ligt binnen handbereik.

Kortom: dinsdagavond staat GREENYARD Maaseik voor een haast onmogelijke opdracht. Maar voor het publiek wordt het champagnevolleybal, om duimen en vingers af te likken. En in de STEENGOED Arena van Maaseik zijn verrassingen en halve mirakels nooit ver weg. (Dat brengt ons dan weer naadloos bij komende zaterdag...) (PiP)

 

Agenda

Dinsdag 18 december om 20u30 20u30 VC GREENYARD Maaseik - PGE Skra BELCHATOW (POL) (CHL-LR)

Zaterdag 22 december om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare (1/2 BK-België)

Zaterdag 12 januari om 20u30 Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 16 januari om 18u00 Trefl GDANSK (POL) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-LR)

Zaterdag 19 januari om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Par-Ky Menen

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be