Overuren

<p>Foto Jan Vanmedegael</p>

Een fantastische ambiance in de tent, een overrompelende start. Even flitst "dit gaat eigenlijk té vlot om goed te zijn" door je hoofd, maar dat wuif je natuurlijk meteen weg bij het volgende punt en de nieuwe uitbarsting van dolle euforie in de STEENGOED Arena.

Wat later flitst "hopelijk hebben ze genoeg bier in huis" voorbij en nóg enkele tellen later – sneller dan je het beseft – zit je opeens opnieuw midden in een thriller…

Er flitste gisteravond nog veel meer door het hoofd van uw dienaar. Zo kwam ook de finale van twee jaar geleden even voorbij: die wedstrijd evolueerde in het voordeel van Maaseik tót afscheidnemend SR Arturo Di Giacomo tot ieders verbazing een 'plafondbal' floot die er geen was. In het nadeel van Roeselare. Nou, het kot was te klein, de blauwe garde reageerde furieus, 'als door een wesp gestoken' en er was geen houden meer aan… Set, match, play-offs én kampioen.

Dat was twee jaar geleden. Gisteren was het ook een paar keren van dattum. Dit Knack is jarenlang gekneed tot een zelfregulerende machine die amper coaching behoeft: het team teert op talent én op de gave om (al dan niet terechte) razernij minutenlang te gebruiken als trigger voor extra adrenaline en voor hun killersinstinct. Die rushes bleken gisteren uiteindelijk de doorslag te geven.

GREENYARD Maaseik was nochtans verschroeiend sterk gestart en haalde ook later in de wedstrijd bij vlagen opnieuw een zeer hoog niveau. Af en toe moest echter bijgetankt worden en bleek het moeilijk om dat peil constant aan te houden. En de ultieme tussenversnelling was deze keer voor de tegenpartij…

De bordjes hangen dus alweer gelijk. Twee weken geleden schreven we in deze column "Wie en hoe, waar en wanneer"… Wanneer? Nu zaterdag. Hoe? Na een onwaarschijnlijke reeks fantastisch spannende wedstrijden. Wie? Dat weten we nog altijd niet: alleszins een kampioen die zichzelf serieus heeft moeten overtreffen tegen een runner-up die gewoon even sterk is.

En tot slot… Waar? In Roeselare… Maar wat ís me dat toch met dat behekste fenomeen 'thuisnadeel'? We wilden daar gisteren komaf mee maken, maar het is dus veel hardnekkiger dan verwacht. Nu goed, dan maar overuren kloppen: we trekken zaterdag naar Roeselare om het 'thuisnadeel' dan toch nog een láátste keer in stand te houden. Een laatste keer. Daarna hoeft het niet meer… (PiP)

 

Agenda; play-off-finale (best of 5):

Zaterdag 27 april, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik: 2-3

Woensdag 1 mei, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare: 2-3

Zaterdag 4 mei, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik: 0-3

Woensdag 8 mei, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare: 2-3

Zaterdag 11 mei, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

 

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be