Opslagmissers, een poging tot verklaring

<p>Foto IV Photography</p>

De tweede set was al begonnen...

Schuin achter me in de BAETEN Vinopolis Lounge probeerde iemand Maaseik-Roeselare te volgen en te begrijpen. Hij was duidelijk niet echt thuis in onze favoriete sport en had blijkbaar uit onverwachte hoek een onverwachte uitnodiging gekregen. Er was hem spektakel beloofd. En trouwens: KRC Genk moest pas zondag voetballen, dus…

"Mag ik eens iets vragen? Gaat het altijd tot 25?" vroeg hij opeens. Aan mij! Om de een of andere reden had ie dus meteen aangevoeld dat ik een 'kenner' ben. Even later vroeg ie me of je eindeloos challenges kon vragen. Geduldig gaf ik uitleg.

Nog wat later vond ie het maar een raar spelleke: "Als die mannen een flater begaan, gaan ze in een kringetje staan springen. Als ik bij de voetbal een fout maak, krijg ik onder mijn kloten!" Daar zat wat in, grinnikte ik.

Het bleef even stil achter me, maar niet voor lang. Volgende vraag was of ik wist wat die mannen verdienen. Naar waarheid antwoordde ik dat ik geen flauw idee had maar dat ik er alleszins niet rijk van geworden was.

Voor hem was de maat nu vol: ik was blijkbaar tóch niet zo'n kenner. Ofwel had ie intussen meer dorst gekregen dan zin in volleybal, dat was óók mogelijk. Ik vond het niet erg dat hij elders ging staan filosoferen: zo hoefde ik alvast geen antwoord te verzinnen op dé hamvraag die er stilaan onvermijdelijk zat aan te komen: "Hoe komt het dat al die kerels niet eens een opslag over het net krijgen?"

Mijn standaarduitleg (dat je niet mag onderschatten hoeveel effect of power en risico ze op die bal proberen te zetten, omdat je anders sowieso een bom terugkrijgt) vond ik deze keer zélf erg goedkoop...

Mijn alternatieve antwoord had kunnen zijn: "Ze spreken dat met elkaar af, hè: als beide teams beurt om beurt opslagen missen, schiet het sneller op en geraak je zonder veel inspanning bij 25…" Volgens mij zou hij het geloofd hebben. Ik begon het immers zélf te geloven. Een ietsepietsje.

Ach, er mag al eens gelachen worden. Groen, maar toch… (PiP)

 

Agenda

Vrijdag 19 april, 20u30 Par-Ky Menen - VC GREENYARD Maaseik

 

Finales

Zaterdag 27 april, 20u30 PO-Finale 1

Woensdag 1 mei, 20u30 PO-Finale 2

Zaterdag 4 mei, 20u30 PO-Finale 3

Woensdag 8 mei, 20u30 PO-Finale 4 (eventueel)

Zaterdag 11 mei, 20u30 PO-Finale 5 (eventueel)

Koop HIER je toegangskaarten

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be