Opgepast voor Waremme!

<p>Foto ZUPP</p>

Vorige zaterdag rekende ons team af met Lindemans Aalst, met als direct gevolg dat we nog twee topwedstrijden extra bijschrijven in een reeds goedgevulde agenda: in december knokken we op zaterdag 3 (uit) en zaterdag 17 december (thuis) met Knack Roeselare voor het felbegeerde ticket voor de finale van de Beker van België!

Een druk-druk-druk programma? Tja, dát is de prijs die je betaalt voor de jacht op trofeeën! Trouwens, áls we Mladost Zagreb komende woensdag thuis kunnen uitschakelen, komen daar op zeer korte termijn nóg twee wedstrijden bij. In dat geval heeft ons team in de 8 weken vanaf zaterdag 22 oktober (Achel) tot zaterdag 17 december (Roeselare) 15 officiële wedstrijden af te werken. Enkel in de laatste week van november kan er even bijgetankt worden …

Dat is allemaal voor later. Het enige wat nu telt, is de eerstvolgende wedstrijd. Zaterdagavond ontvangen we de WaWa’s van Waremme (Borgworm), de club net over de taalgrens waar voorbeeldig hard wordt ingezet op jeugdwerking: in het recente verleden gingen we daar eerst Elias en later Martin wegkapen, en intussen behoren ginds alwéér enkele talentrijke jongeren tot de nationale selecties.

In de nog prille voorlopige rangschikking staat Waremme in onze nek te hijgen, zelfs met een wedstrijd minder gespeeld: vrij op de eerste speeldag, daarna verlies in Gent, maar vervolgens afgerekend met Guibertins, nochtans dé verrassing van de eerste speeldagen, én met Menen! Waremme kwalificeerde zich afgelopen weekend ook voor de 1/2 finales van de Beker van België, al was daar een tiebreak van 16-18 voor nodig bij Hellvoc Hemiksem-Schelle (waar wijzelf vorig jaar overigens ook weinig overschot hadden).

En zo behoort Waremme momenteel tot de Belgische top-4 in de competitie én in de beker. Dat is een nieuw en tamelijk uniek gegeven voor de club, en zoiets geeft allicht vleugels. Bovendien rekenen ze er ginds op dat GREENYARD Maaseik na een zware Europese midweek wat decompressie en weinig energie zal tonen. Werk aan de winkel voor Sterk Es Eik en onze andere supporters in de STEENGOED Arena: ons team zal ze hard nodig hebben! (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 12 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Waremme Volley

Woensdag 16 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Mladost ZAGREB (CRO) (1/16 CEV)

Zaterdag 19 november, 20u30 Volley Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be