Op weg naar Kazan …

Je hebt supporters, trouwe supporters, hondstrouwe supporters en … avontuurlijke supporters die het team door dik en dun volgen, ook op Europese verplaatsing: chapeau voor al die diehards!

Eens meereizen in de Champions League staat al langer op ons verlang- en voornemenlijstje, vooral met het oog op de bijbehorende citytrip. Tot voor kort was dat uitgesloten wegens werk. Nu het wél kan, toveren we andere excuses uit onze mouw: jamaar da's ver, jamaar da's putteke winter, jamaar dan komt ons Lien na zes maanden Canada weer eens naar huis, jamaar daar is weinig te zien ...

Vooral dat laatste argument slaat nergens op, beseffen we intussen. Onlangs nog hoorden we hoe enkele supporters een interessant programma afwerkten in de buurt van Jastrzebski. En ook nu weer heeft Goele Custers van De Reisboetiek voor hen een snoepreisje bedacht: meteen na de match tegen Achel vertrok een groepje naar Kazan … met een uitgebreide tussenstop in Moskou!

Onze spelersgroep vertrekt pas maandag. Vrijdagavond leek ons team na een aarzelende start weer de smaak te pakken te krijgen. Gelukkig, want het niveau van begin december (Ankara! Kazan!) zal nodig zijn: Zenit Kazan staat halfweg deze Champions League immers met de rug tegen de muur. Na hun debacle op het WK voor clubteams in Brazilië en de enigszins beschamende nederlaag in onze STEENGOED Arena, verloor Kazan vorige week opnieuw, in eigen huis, tegen Jastrzebski Wegiel. Van 14-9 in de tiebreak naar 14-16!!! Hallucinant, alleen mogelijk in volleybal ...

Halfweg deze kwalificatieronde staat Kazan dus áchter ons, ondanks hun puntje meer. Bij nieuw verlies zullen daar ongetwijfeld koppen rollen. Siberië is niet ver …

Hoe zit dat eigenlijk met Kazan? In 2019 voor het eerst sinds mensenheugenis géén Russisch kampioen, géén winnaar Champions League, géén winnaar WK, verliezen in Maaseik of all places en nu dit? In de competitie staat het team derde en vorige week werd verloren tegen de leider, Fakel Novy Urengoy (met Кристиан ПАДАР: jawel, onze oude bekende Krisztian Padar). Kazan heeft dit seizoen in de Russische competitie al evenveel keren verloren als in de vorige drie seizoenen samen.

Liggen de wonderjaren van Kazan achter ons? Krijgen we te maken met een ontredderde ploeg, een reus op lemen voeten? Liggen daar kansen voor ons team? Of worden wijzelf het slachtoffer van een razende wraakactie op alles en iedereen?

Wie niet – via Moskou of zo – naar Kazan reist, kan de wedstrijd woensdagnamiddag vanaf 17 uur op groot scherm volgen in de cafetaria van onze hal. Of op het internet: https://www.eurovolley.tv/en-int/playerpage/110582, als je een abonnementje betaalt. (PiP)

 

Agenda

Woensdag 29 januari, 17u00 Zenit KAZAN (RUS) - VC GREENYARD Maaseik (CHL)

Zaterdag 1 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Caruur Volley Gent

Zaterdag 8 februari, om 20u30 BDO Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 12 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Halkbank ANKARA (TUR)

Woensdag 19 februari, om 20u30 - VC GREENYARD Maaseik - JASTRZEBSKI Wegiel (POL)

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be