Op verzoek van Cas: hier is USA-international Mitch Stahl!

Het is altijd fijn om vast te stellen dat onze posts wereldwijd gelezen en geliket worden. Heel wat vroegere topspelers van onze club voelen het blijkbaar net zoals wij kriebelen 'als voor een eerste schooldag'. En sommige lezers volgen GREENYARD Maaseik zó aandachtig dat ze de samenstelling van team 20-21 al exact in het hoofd hebben.

"Beginnen we dan zonder 3de middenman?", vraagt Cas Vanbrabant een ietsje bezorgd. Nu je het zegt: drie volwaardige middenspelers, da's een must om resoluut een gooi te doen naar nieuwe successen. We rekenen voor deze positie op Elias Thys (na twee jaar ijver en geduld klaar voor het grote werk) en Pieter Verhees (een kleine tien jaar ouder, met een hele rugzak aan ervaring op het hoogste niveau). Voor de derde plek naast de twee Red Dragons namen we onze tijd: er werd gewikt en gewogen.

Mitch (Mitchell) Stahl (°31 augustus 1994, 2m03) is afkomstig van Chambersburg (Pennsylvania, VS) maar trok naar de Amerikaanse westkust om in Los Angeles (UCLA) politieke wetenschappen te studeren en zijn volleybalskills te perfectioneren bij het universiteitsteam UCLA Bruins. In 2017 stak hij de oceaan over naar Frankrijk: daar speelde hij voor Paris Volley, Tours VB en Chaumont.

Sinds 2017 behoort Mitch tot de ruime kern van het USA-team (3e op de FIVB World Ranking). Of hij naar Tokio 2020 zou gaan, is ons niet helemaal duidelijk, maar hij werd wél al uitgestuurd naar het NORCECA Championship (Noord- en Centraal-Amerika plus Caraïben), de Pan American Cup (beste middenblokker 2017) en de World Cup.

Mitch Stahl heeft een stevige reputatie als het om blocks en loeiharde smashes en services gaat. Op https://www.facebook.com/watch/?v=552501075518788 zie je 'the beard' alvast lustig balletjes binnentimmeren tegen Canada (World Cup in Japan, oktober 2019). Daar speelt ie in USA-shirt; zijn GREENYARD-shirt ligt al klaar in de STEENGOED Arena. Welcome, Mitch Stahl! (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be