Ook thuis prima uit het startblok?

<p>Foto Jos Franssen</p>

Ziezo, de kop is eraf. Landskampioen VC GREENYARD Maaseik ging zaterdag met sprekend gemak winnen in Gent. WOENSDAG 17 oktober begint seizoen 2018-19 helemaal écht, met onze eerste thuiswedstrijd in onze STEENGOED Arena. Voor vele supporters wordt het de eerste kennismaking met de nieuwe gezichten in ons team. Reken maar dat die nieuwe spelers zich meteen van hun beste kant willen laten zien, altijd onder voorbehoud van blessures en uiteraard voor zover ze passen in het wedstrijdplan van coach Joel Banks.

Tegenstander van dienst is BDO Haasrode Leuven. De sympathieke Brabanders zijn altijd bereid om te knokken voor wat ze waard zijn, zeker nu ze de uitgesproken ambitie hebben om kort achter de topploegen te eindigen. Met de vernieuwde competitieformule (waarover later meer) opent dat ook voor hen een interessant perspectief…

Youngster Berre Peters, vorig jaar nog in onze rangen, staat woensdag aan de andere kant van het net. Berre studeert in Leuven en koos er terecht voor om zo weinig mogelijk tijd te verliezen met eindeloos heen en weer reizen. Dat is exact wat onze Simon Peeters hem heeft voorgedaan: studies én volleybal combineren in Leuven, tot de tijd rijp was om naar Maaseik te komen. Peters & Peeters zullen erop gebrand zijn om de pannen van het dak te spelen tegen hun respectieve ex-team. Dat laatste geldt misschien ook voor Jens Christiaens die enkele jaren geleden bij ons aangesloten was maar voor meer speelgelegenheid werd doorgeschoven naar onze 'satellietploeg' in Tilburg.

Coach bij BDO Haasrode Leuven is nog altijd Kris Eyckmans, een volleybaldier bij uitstek, ook actief op de volleybalschool in Vilvoorde én gewaardeerd coach van de Young Red Dragons (U20).

En de andere ploegen? Tectum Achel (prachtige entree in de hoogste klasse tegen Axis Guibertin!) is vrij omdat Lindemans Aalst zijn Europese voorronde tegen het Spaanse Teruel afwerkt (good luck, ajuinen!); Caruur Volley Gent 'mag' naar Knack Roeselare; Par-ky Menen trekt na de afstraffing in eigen huis (tegen Aalst) voor eerherstel naar Waremme.

WOENSDAG 17 oktober, 20.30u.: VC GREENYARD Maaseik – BDO Haasrode Leuven in de STEENGOED Arena. Onze nieuwe mascotte heeft speciaal voor u zijn nieuwste pakje aangetrokken!!! (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be