Onmiddellijk vertrouwen herstellen tegen VHL en Knack

<p>Foto Patrick Martens</p>

Vorige week kon de nederlaag in Guibertin nog als een misstap bestempeld worden, maar de bekeruitschakeling van afgelopen zaterdag niet meer. De 0-3 nederlaag voor eigen publiek tegen VH Leuven is hard aangekomen bij GREENYARD Maaseik. Tijd om erover te piekeren hebben we niet. Deze week staan ons alweer twee zware uitdagingen te wachten.

Woensdag spelen we opnieuw tegen VH Leuven, opnieuw in onze STEENGOED Arena, maar ditmaal voor de competitie. Eén ding staat vast: die herhaling mag geen kopie worden van wat we vorige zaterdag zagen. Nochtans maken onze boemannen uit Leuven ongetwijfeld de rit naar Maaseik met een overdosis aan vertrouwen. Na drie wedstrijden hebben ze nog geen enkel set prijsgegeven.

Het zou makkelijk zijn om als tactisch plan op het bord te schrijven dat we Hendrik Tuerlinckx moeten afstoppen. Volgende maand wordt het fenomeen uit Averbode 36, maar dat belette hem niet om zaterdag 26 punten te scoren: 25 op 34 in de aanval, zegge en schrijven 74 procent.

Maar daar ligt het kalf niet gebonden: eerst en vooral moeten we zelf voor punten zorgen. Verzorgd aanvallen én scoren is de opdracht. Zelf de punten maken. Zo komt het vertrouwen automatisch terug.

Dit zal nodig zijn voor de volgende opdrachten. Aanstaande zondag trekken we immers al naar Schiervelde om Roeselare te bekampen. Net als wij met Cox, Thys, Perin en Polak moesten zij een reeks spelers missen in de aanloop naar het seizoen: D’Hulst, Rotty, Coolman en hun nieuwe Mexicaanse hoofdaanvaller Castaneda maakten ook hun truitjes nat in China.

Coolman kwam zelfs met een zware enkelverzwikking terug van dat Olympisch kwalificatietornooi en Castaneda brak vorige week een beentje in zijn hand. Met Seppe Rotty als opposite plaatste Knack zich wel voor de have finales van de beker. Roeselare lijkt dus alle perikelen al van zich afgeschud te hebben.

Het is aan ons om hetzelfde te doen, zonder fouten en zonder aarzeling. Hopelijk zal dit al op woensdag te zien zijn tegen VHL.

 

Agenda

Zondag 12 november om 18u00 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 18 november om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Woensdag 22 november om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - VK Lvi PRAHA (CZE) CHL-LR1

Woendag 29 november om 20u30 Best 2nd team 2nd round - VC GREENYARD Maaseik (CHL-LR2)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be