Ondanks goede prestaties geen cadeau’s voor NOLIKO Maaseik in de Champions League

Afgelopen woensdag was NOLIKO Maaseik te gast bij Diatec Trentino (ITA) in de Italiaanse Dolomieten. Dat het geen gemakkelijk skireisje zou worden, stond vooraf al in de sterren van de heldere vriesnachten geschreven. Maar een kale kermis werd het allerminst…!

De mannen van Joel Banks en een handvol meegereisde supporters kwamen na een vlotte reis via Bergamo redelijk fit aan in de bergstad Trento. Alleen Kamil Rychlicki had wat maag- en darmproblemen en had daardoor iets meer tijd nodig in het kleinste kamertje.

Hij was daardoor net niet fit genoeg om in de basis te starten tegen de Azurri. Jolan Cox, Jelte Maan, Nicolas Bruno, Jay Blankenau, Timo Tammema, Dane Mijatovic en Just Dronkers daarentegen werden wel tussen de lijnen gepiloteerd.

Tijdens de eerste set was het vooral gewoon worden aan de hal en de luidruchtige blauw-gele fans van het plaatselijke team. Ondanks verdienstelijk weerwerk tot halverwege de set, moeten captain Jelte Maan en zijn maats onderspit delven voor de voluit spelende Zuid-Tirolers (25-16). Maar liefst 7 aanvallen van NOLIKO werden doodgeknepen in het blok van de Italianen.

Vanaf set 2 vond Joel Banks een oplossing voor de ‘pingel’ in de Limburgse motor en hadden de Italianen meer dan hun handen vol met hun taaie tegenstander. In set 2 hadden de Maaseikenaren voorsprong tot ver aan het einde, en met 1 setbal de setwinst in het vizier, maar uiteindelijk gingen de Trentinezen met de winst lopen (29-27).

Set 3 kende een omgekeerd verloop, waarbij in de tweede technische time-out nog een 3-puntenkloof in ons nadeel op het scorebord stond. “Een vlotte 3-0”, moeten de steeds maar intimiderende coach Lorenzetti en zijn team gedacht hebben, maar dat was buiten de waard van de inmiddels ingekomen Sebastian Gevert, thuislandspeler Nicholas Sighinolfi en Kamil Rychlicki gerekend. Set 3 ging met 24-26 naar NOLIKO Maaseik.

In set 4 keken de Knapkoekers tegen setwinst aan, maar tegen het zoveelste kill-block verknalden ze de laatste kans om een tiebreak af te dwingen (26-24). Het protest tegen een onterecht gefloten vloercontact van de bal mocht niet meer baten... We ketenden Frank en Bram zolang aan hun laptop totdat er nog uitgebreidere wedstrijdverslagen uit hun printer rolden.

Enigszins ontgoocheling na de wedstrijd, want ook deze keer had er meer in gezeten dan de uitslag laat vermoeden. Een beetje bitter na hetzelfde gevoel in de heenmatch en na de bekernederlaag in het Sportpaleis.

Maar in de sport is geen plaats voor geschenken en de prijzen worden maar aan de meet uitgereikt. Nochtans mag Joel Banks en zijn mannen met terechte trots terugkijken op een geslaagde campagne in de poulefase van de Champions League, met 3 winstwedstrijden tegen toch niet de kleinste teams van Europa.

De Maaslanders waren al zo goed als zeker van kwalificatie voor de volgende ronde, al bleek toen alle uitslagen ook in de andere poules binnensijpelden, dat het wellicht een dubbeltje op zijn kant zou worden. Uiteindelijk kregen we pas zekerheid over deelname aan de Play Offs met 12 toen bekend geraakte dat Zenith Kazan (RUS) voor de 4e keer de Final-4 mocht organiseren. De organisator is altijd gekwalificeerd voor deze finaleronde, waardoor de 3e beste 3e over alle poules heen werd opgevist.

NOLIKO Maaseik was dit lot beschoren als ‘lucky loser’, ten koste van PAOK Thessaloniki (van ex-NOLIKO-setter Mathias Valkiers), dat weliswaar 1 puntje meer op de tabellen had, maar één wedstrijd meer verloren had dan de Maaslanders. Zo overleven de Maaslanders als laatste Belgische club in de Europese competities.

Vrijdag vond op het hoofdkwartier van de Europese Bond (CEV) in Luxemburg de loting plaats voor de Play-Off met 12. Ook hier viel ons geen cadeau te beurt. We werden geloot tegen Lokomotiv Novosibirsk (RUS). Zoals de naam het al laat vermoeden, gelegen in het verre Siberië, waar de temperaturen in deze periode van het jaar dalen tussen -15° en -25° C, een peulschil in vergelijking met de winterprik die we afgelopen dagen mochten ondergaan.

In het team spelen uiteraard naast een Turk en een Zweed alleen maar Russen. De Duitse “Hammerschorsch” Georgy Grözer maakte tot voor kort deel uit van dit team, maar 2 weken geleden verkastte hij via een wintertransfer naar Belgorod (RUS).

Novosibirsk is en blijft een wereldtopper. Iedereen moet komen kijken, net als toen we het Poolse Zaksa Kedzierzyn klopten.

Voor wie overweegt om binnen 3 weken ons team in Novosibirsk te ondersteunen, kunnen we al meegeven dat de afstand met de wagen net geen 6.000 km bedraagt. U dient er wel rekening mee te houden dat de reis 3 en een halve dag in beslag neemt. Enkele rit uiteraard… (jru)

 

Agenda

Zaterdag 3 maart, 20u30 VBC Waremme - NOLIKO Maaseik

Woensdag 7 maart, 20u30 NOLIKO Maaseik - VBC Waremme

Vrijdag 9 maart, 20u45 Axis Guibertin - NOLIKO Maaseik

Woensdag14 maart, 20u30 (+/-1dag) NOLIKO Maaseik – Lokomotiv Novosibirsk (CHL-PO12)

Woensdag 21 maart, 13u30 (+/-1dag) Lokomotiv Novosibirsk - NOLIKO Maaseik (CHL-PO12)

Voor tickets klik HIER

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments