Nu bevestigen in Aalst!

<p>Foto Jan Vanmedegael</p>

Zaterdag trekken we naar Aalst 'waar ze zich lam feesten' en 'waar het carnaval minstens zo goed is als dat van Rio'. Dat is tenminste wat Raymond vh Groenewoud 40 jaar geleden lekker vettig en vals zong (nou ja) in zijn cajun-rockniemendalletje Aalst, stad mijner dromen.

De voorbije jaren was uw dienaar een ietsje ongerust dat Aalst niet zozeer stad mijner dromen maar een nachtmerrie zou worden. Het vroegere Asse-Lennik kreeg met zijn verhuis naar Aalst immers een forse injectie en had/heeft de uitgesproken ambitie om zich naast de 'grote twee' te hijsen.

Vorig seizoen gaf Lindemans Aalst ons ginds in de reguliere competitie inderdaad een pak slaag. Zelfs in onze eigen STEENGOED Arena greep Aalst ons met energiek en enthousiast volleybal naar de keel, zowel in de reguliere als tijdens de play-offs. GREENYARD Maaseik moest het onderste uit de kan halen met de handicaps die we op dat moment hadden.

De eerste keer was immers het laatste optreden van Andri Aganits vóór zijn operatie (geen enkele smash met die manke schouder); de tweede keer was de eerste wedstrijd van de pas gearriveerde Jan Zimmermann (die toen bij wijze van spreken nog niet eens de namen van zijn ploegmaats kende).

Coach Johan Devoghel is intussen vergroeid met Aalst, en ook met het jaarlijkse fenomeen team-in-opbouw. Hij behield met captain Staszewski, Gorski, Claes, Smit (NL, international) en de jonge, veelbelovende set-up Seppe Van Hoyweghen (international) de kleine helft van zijn spelersgroep en is nu druk aan het puzzelen met zijn oude en nieuwe spelersmateriaal.

We pikken er een grote naam uit, grote speler ook: Simon Van de Voorde, jaren geleden nog 4 seizoenen bij óns en na avonturen in Polen, Italië, Iran, opnieuw Polen en Italië weer in eigen land en nog altijd vaste waarde bij de Red Dragons. Andere niet te onderschatten Belgen zijn Jeroen Oprins, vorig jaar opposite en sterkhouder bij Zoersel, en Tim Verstraete, de jonge libero die van Haasrode-Leuven overkomt en het al tot Red Dragon heeft geschopt. Ook nieuw zijn Wiltenburg (NL, international, midden), Kaislasalo (FIN, international, opposite), Rybicki (POL, receptie-hoek) en Keel (EST, international, set-up).

Zeven internationals, waarvan drie voor het middenblok, twee voor de set-up, één voor de libero en één voor de opposite, en dan nog een pak ervaring op de hoek: Devoghel heeft degelijk materiaal om iets moois te bouwen. Helemaal klaar zijn ze ook in Aalst duidelijk nog niet, want anderhalve week geleden werden ze twee sets lang serieus afgetroefd door Knack.

Iets om af te sluiten? Samuli Kaislasalo mocht in september met Finland mee naar het EK. Hij kreeg van zijn coach (Joel Banks!) niet zo gek veel speelgelegenheid, maar heeft nu de unieke kans om zich in één wedstrijd te bewijzen tegenover twéé coaches. Als dat maar goed afloopt … (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 2 november, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 6 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - VBC Waremme (1/4 BK-België)

Zaterdag 9 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Zaterdag 16 november, 20u30 Caruur Volley Gent - VC GREENYARD Maaseik

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be