NOLIKO Maaseik wil meer dan één puntje halen bij de Amigos van Zoersel

<p>Foto ZUPP</p>

Komende zaterdag mag NOLIKO Maaseik de reguliere voorronde van de landelijke EuroMillions Volley League gaan uitwuiven bij de club die de vriendschap, - niet voor niets Amigos genoemd -, hoog in haar vaandel voert. Hiervoor wordt de verplaatsing gemaakt naar de volleybalhoofdstad van de Antwerpse Kempen, we zullen maar zeggen: Zoersel voor de vrienden.

Deze alweer laatste runner-up van de Liga A draait toch al 3 seizoenen mee in de hoogste competitie van het land. Hoewel in een underdog-positie maakten ze het menig topploeg knap lastig. Zo gooiden ze dit seizoen de ruiten in voor Lindemans Aalst, die op deze wijze hun Bekerambities mochten opbergen in de verste schuif van hun ladenkast.

De laatste maanden is de ploeg wat op de sukkel door de blessure van hun gesel, Jeroen Oprins. En 2 weken terug mocht ook hoofdcoach Dries Hoeyberghs de koffers pakken na een meningsverschil over het transferbeleid voor komend seizoen. Libero Robin De Bondt mag er nu langs de stippellijn van het veld chargeren. Toch alleszins tot het einde van het seizoen. Deze tegenslagen leidden ertoe dat de ploeg op de laatste plaats van de ranking heeft postgevat.

En dan zou je denken: “NOLIKO Maaseik heeft aan één puntje genoeg voor de pole position in de Play Offs, dus laat deze Kempenaars er 2 pakken om over VDK Gent te kunnen wippen.” Helaas, de Maaseikenaren willen niet nog eens de woede van Marko Klok op hun hals halen. En bovendien, wedstrijdritme houden voor de belangrijke wedstrijden op Haring-Valentijnsdag in Izmir (TUR), en uiteraard de Bekerfinale de zondag erna in het Sportpaleis, zullen de hoofdbekommernissen zijn van Joel Banks en zijn technische staf. Hetgeen niet betekent dat alles al gaat gefixt zijn daar in de Zoerselse Van Pelt Arena.

Bij de pinken en geconcentreerd blijven, zal de boodschap zijn komende zaterdagavond. Voor onze spelers Jolan Cox en Stef Van Heyste zal het een blij weerzien zijn ginder in Zoersel, waar ze door deze trotse club over de drempel naar hun huidige topsportstatuut werden gehesen. (jru)

 

Agenda

Zaterdag 10 februari, 20u30 VOC Amigos Zoersel - NOLIKO Maaseik

Woensdag 14 februari, 19u00 Arkas Izmur (TUR) - NOLIKO Maaseik (CHL-LR)

Zondag 18 februari, 14u00 NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare (Fin BK-België, Sportpaleis Antwerpen)

Woensdag 28 februari, 20u30 Trentino Diatec (ITA) - NOLIKO Maaseik (CHL-LR)

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be