NOLIKO Maaseik wil de meubelen op de droge houden tegen Lindemans Aalst

<p>Foto ZUPP</p>

Het is onze staf en spelers van harte gegund om na te genieten van de puike stunt tegen Zaksa Kedzierzyn-Kozle (POL) van Red Dragon, Sam Deroo, afgelopen dinsdag. Maar in deze overbeladen kalender wacht ons komende zaterdag reeds de voorlaatste wedstrijd in de reguliere competitie van de EuroMillions Volley League.

De eerste plaats in de rangschikking veilig stellen, als gunstige uitgangspositie voor de play-offs zal de doelstelling zijn van Joel Banks en zijn crew. Als bezoekers in de STEENGOED Arena treedt het team van Lindemans Aalst aan, met in hun ‘roster’ enkele bekende ex-NOLIKO-gezichten (Gert Van Walle, Dennis Deroey en Martijn Colson).

Tijdens de afgelopen feestdagenperiode kondigde hun clubicoon Frank Depestele aan om het team te verlaten voor een lucratieve aanbieding uit Argentinië. En vermits de transferperiode was afgesloten, kon coach Johan Devoghel en zijn technische staff geen nieuwe speler meer aantrekken.

U zal begrijpen dat men in de bestuurskamer van de Aalstenaren niet meteen ‘amused’ was. De als 2e spelverdeler aangetrokken jonge Nederlander, Wessel Keemink, kreeg daardoor alle druk op zijn schouders en geraakte onlangs geblesseerd. Goede raad was duur en bijgevolg werd de 17-jarige jeugdspeler Seppe Van Hoyweghen onder een dubbele licentie van de Volleybalschool geplukt. Seppe heeft duidelijke links met NOLIKO Maaseik, zijn vader Bart Van Hoyweghen speelde tussen 1993 en 1995 in de Maaseikse stedelijke sporthal en zijn moeder Ineke Hoho is geboren en getogen in Maaseik en is de zus van Kristof Hoho.

De Ajuinen kwalificeerden zich woensdagavond voor de kwartfinales van de CEV-cup, maar kenden tot nu toe een wisselvallig seizoen, waarin zij duidelijk hun handen vol hadden met hun collega-teams uit de top 5. Twee weken terug moesten ze nog in de tiebreak het onderspit delven in de sportarena van Volley Haasrode Leuven.

Zij laveren nog tussen stek 3 en 4 in de rangschikking en zullen daardoor het wellicht tegen onder meer Par-ky Menen moeten opnemen in de poule C van de play-offs. NOLIKO Maaseik kan mathematische zekerheid krijgen op de finale leiderspositie in de reguliere competitie van de EuroMillions Volley League. (jru)

 

Agenda

Zaterdag 3 februari, 20u30 NOLIKO Maaseik - Lindemans Aalst

Zaterdag 10 februari, 20u30 VOC Amigos Zoersel - NOLIKO Maaseik

Woensdag 14 februari, 19u00 Arkas Izmur (TUR) - NOLIKO Maaseik (CHL-LR)

Zondag 18 februari, 14u00 NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare (Fin BK-België, Sportpaleis Antwerpen)

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be