NOLIKO Maaseik warmt zich op voor de dubbele Bronsgroene Bekerconfrontatie tegen Avoc Achel

  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in eval() (line 31 of /home/www.noliko-maaseik.com/web/includes/common.inc(1774) : eval()'d code).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in eval() (line 31 of /home/www.noliko-maaseik.com/web/includes/common.inc(1774) : eval()'d code).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in eval() (line 31 of /home/www.noliko-maaseik.com/web/includes/common.inc(1774) : eval()'d code).

Niet alleen blije gezichten voor de komst van de Sint, ook het Bekerverloop bracht een ongelooflijk verrassende wortel in de schoen van NOLIKO Maaseik, en bij uitbreiding het Belgische Volleybal.

Een ploeg uit Liga B stootte door naar de halve finales van de Belgische Beker en dat hebben we de laatste 40 jaar niet meer meegemaakt. Jos De la haye, sinds jaar en dag onze gedreven clubsecretaris en gastheer van de scheidsrechters en officials, heeft een geheugen als een encyclopedie.

Hij wordt als wandelende Wikipedia door man en paard aangesproken als het over de Maaslandse volleybalgeschiedenis gaat. We hebben ons laten vertellen dat hij binnenkort zijn mémoires te boek gaat stellen. Begin alvast maar een schap in uw boekenrek vrij te maken! Zomaar uit zijn geheugen wist hij ons te vertellen dat de laatste keer dat een Liga B-ploeg (toen 2de Nationale) tot in de halve finale, en zelfs finale van de Belgische Beker wist door te dringen, plaatsvond in 1975. Niet toevallig ook een Limburgse Ploeg, nl. VCM Maasmechelen onder Gaby Daniëls.

Maasmechelen won in één halve finale op neutraal terrein (Zele) met 3-2 van Rembert Torhout, maar verloor de finale in Ruisbroek met 2-3 (na een 2-0 voorsprong!) van Red Star Leuven. Dat waren nog eens tijden….

Met Avoc Achel zal NOLIKO Maaseik zeker zijn handen vol hebben. Zij klopten afgelopen 2 seizoenen al op de deur van de Liga A, door kampioen te spelen in Liga B. Het clubbestuur vond de tijd toen nog niet rijp om de gewaagde stap hogerop te zetten, maar de kans is groot dat de derde keer de goede wordt, want het Noord-Limburgse team staat ongeslagen aan de leiding in zijn reeks.

Het team is gebouwd rond een aantal ervaren rotten, zoals spelverdeler Tim Verschueren (ex-Lennik), Allan van de Loo, Rob Bontje, Brian Schouren en Koen Brouns (allen ex-NOLIKO). Ook middenman Wouter Verhees zal bij menigeen een belletje doen rinkelen, hij is de minstens even lange en gedreven broer van de inmiddels naar Italië verkaste ex-NOLIKO-publiekslieveling, Pieter Verhees.

Wees maar gerust dat deze mannen er gebrand op zijn om de Maaslanders een andere Limburgse stad (Peer) te stoven. Wij kijken uit naar deze Limburgs getinte Bekerderby. Want vol verwachting klopt ons hart, wie de koek krijgt, wie de gard… (jru)

 

Agenda

Woensdag 29 november, 20u30 Avoc Achel - NOLIKO Maaseik (1/2 BK-België)

Zaterdag 2 december, 20u30 Haasrode Leuven - NOLIKO Maaseik

Dinsdag 5 december, 20u30 NOLIKO Maaseik - Trentino Diatec (ITA) (CHL – LR)

Zaterdag 9 december, 20u30 NOLIKO Maaseik - Par-Ky Menen

Woensdag 13 december, 20u30 NOLIKO Maaseik - Avoc Achel (1/2 BK-België)

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments