NOLIKO Maaseik sluit met winst en als leider de reguliere competitie af

<p>Foto HBVL</p>

Nog één puntje moesten de mannen van Joel Banks zien te versieren om de meest gunstige uitgangspositie voor de new look play-offs te kunnen versieren. En daarvoor moesten ze afgelopen zaterdag de korte verplaatsing maken naar de Volleybalhoofdstad van de Antwerpse Kempen.

De Van Pelt Arena van Amigos Zoersel gonsde van bedrijvigheid, want bij aankomst moesten de Maaslanders nog even baan ruimen voor een uitgelopen jeugdwedstrijd. Na 2 spelletjes patience in het dode straatje mochten de Limburgers dan toch aan de opwarming beginnen. De plaatselijke club had verder een warm welkom voorzien voor hun voormalige jeugdspelers Jolan Cox en Stef Van Heyste.

Joel Banks spaarde zijn tegenstander van de gesel van onze jonge opposite, want het was uiteindelijk topscorer Sebastian Gevert die aan de bak mocht. Ook Nicolas Bruno en Dane Mijatovic (ziek) werden op reserve gehouden, voor Kamil Rychlicki en Nicholas Sighinolfi.

Lopende de wedstrijd mochten ook Stef Van Heyste, Michiel Ayhi en Sebastien Dumont even de neus aan het venster drukken. En bijgevolg was het duidelijk dat de coach vooral de leiderspositie wilden veilig stellen en vervolgens zijn team de opdracht gaf om in spaarmodus, gezien de nakende kalender, af te ronden. Ondanks ziekte of blessure van spelverdeler Blondeel aan de overzijde en Oprins terug op de hoofdaanvallerspositie wilden de jonge Kempenaars toch nog een stempel drukken op deze laatste match uit de reguliere competitie in de EuroMillions Volley League.

Voor een omstandig wedstrijdverslag plukten we onze Blogger Bram van tussen de Aw Wieëver.

NOLIKO Maaseik is net zoals vorig seizoen weer eindwinnaar in de reguliere competitie. Maar meer dan een finaleticket in de play-offs hebben we daar vorig seizoen niet mee gekocht, want het was uiteindelijk Knack Roeselare dat toen met de prijzen ging lopen.

Bijgevolg zal het zaak zijn om ons dit seizoen niet opnieuw te laten afschepen met een dode mus. Knack Roeselare laat momenteel geen inspanning onverlet om zich in de positie van de underdog te hijsen om op het moment dat het om de knikkers gaat met een kattensprong uit te halen. Zouden ze hiervoor hun inspiratie wat verderop in Ieper hebben gehaald?

Hier in het Maasland zitten we midden in de dolle dagen van Carnaval. Haal uw mooiste pakjes uit de kast en laat uw inspiratie vrij voor een mooi geschminkte neus. Vasteloavend same! (jru)

 

Agenda

Woensdag 14 februari, 17u00 Arkas Izmur (TUR) - NOLIKO Maaseik (CHL-LR)

Zondag 18 februari, 14u00 NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare (Fin BK-België, Sportpaleis Antwerpen)

Woensdag 28 februari, 20u30 Trentino Diatec (ITA) - NOLIKO Maaseik (CHL-LR)

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be