NOLIKO Maaseik schrijft geschiedenis in de CEV Champions League

<p>Foto ZUPP</p>

Onwaarschijnlijk en historisch! Dit zijn de meest gehoorde woorden die wij woensdagavond optekenden bij supporters, neutrale toeschouwers en persmedia, na de ongelooflijk spannende wedstrijd van NOLIKO Maaseik in de Europese Champions League campagne, thuis in de STEENGOED Arena, tegen de wereldploeg van Zaksa Kedzierzyn-Kozle (POL). Het team en technische staf hebben hun visitekaartje afgeven na deze droom van een stunt, met 3-2 als eindresultaat en met heel nipte verschillen in de uiteindelijke setstanden.

Voor wie er niet was, u heeft een unieke en historische wedstrijd gemist. In het rijtje van in het geheugen gegrifte matchen komt deze minstens naast, - zij het niet boven -, de legendarische 3-1- winst tegen Cuneo, toen met Wout Wijsmans, op 14 december 2010, gespekt met een onnavolgbare dankspeech van hoofdcoach Vital Heynen.

De niet aflatende inzet en talent van het team liggen aan de basis van deze onvergetelijke overwinning tegen door zichzelf als favoriet gewaande Zaksa, en dat bewijzen de statistieken. Is het minpuntje de opslagmissers, dan zijn alle andere analyseresultaten outstanding voor dit door Joel Banks en zijn crew gekneed team.

En dan willen we nog eens uitdrukkelijk ons thuispubliek danken voor de onaflatende steun vanaf het eerste tot het laatste fluitsignaal in de wedstrijd. Als 7e man hebben jullie mee het verschil gemaakt en de overwinning is er bijgevolg gekomen ook dank zij jullie. Dikke merci hiervoor!

In deze omstandigheden is het moeilijk om één naam naar voren te schuiven want iedereen speelde deze wedstrijd bovenmenselijk, maar de man van de match was zonder discussie Jolan Cox (32 punten, waarvan 4 aces en 3 killblocks en een aanvalspercentage van 52 % !). Wat deze beloftevolle kerel heeft laten kijken, heeft indruk gemaakt in heel Europa.

Deze gast gaat ons ongetwijfeld dit seizoen nog volleybal van diamanten kaliber tonen, maar alvast heeft hij de rode loper al uitgerold voor de rest van zijn carrière, zeer waarschijnlijk, maar helaas, elders op het Europese toneel. Op de site van Laola.tv vonden we alvast dit indrukwekkende filmpje over hem.

Voor uitgebreide wedstrijdverslagen konden we weer dankbaar beroep doen op onze clubverslaggevers Luc en Bram.

Het Poolse team van Zaksa vertrok donderdag met de staart tussen de benen terug naar hun thuisland. Hun droom om als eerste te eindigen in de poule en door te stoten naar de Final-4 heeft alvast een deuk gekregen, zeker na hun 3e verlies in 9 dagen tegen Gdansk in de halve finale van de Poolse beker en tegen Rzeszòw in de Plus-liga competitie.

NOLIKO Maaseik zou best nog één keer moeten kunnen stunten, bij voorkeur in Izmir (TUR), wil het zijn kansen gaaf houden voor de Play-Off met 12 in de Europese Champions League. Na deze superbe winst van woensdagavond gunt iedereen dit voor NOLIKO Maaseik. (jru)

 

Agenda

Zaterdag 3 februari, 20u30 NOLIKO Maaseik - Lindemans Aalst

Zaterdag 10 februari, 20u30 VOC Amigos Zoersel - NOLIKO Maaseik

Woensdag 14 februari, 19u00 Arkas Izmur (TUR) - NOLIKO Maaseik (CHL-LR)

Zondag 18 februari, 14u00 NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare (Fin BK-België, Sportpaleis Antwerpen)

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments