NOLIKO Maaseik pikt de positieve draad van 2017 weer op in de ‘League Trophy’

NOLIKO Maaseik heeft de jaarwisseling goed overleefd. Laat ons dan ook maar starten met u een gezond en voorspoedig 2018 toe te wensen. Alvast hopen wij u kortelings in de STEENGOED Arena te mogen treffen om u persoonlijk onze wensen te kunnen overmaken.

Hiermee zijn we in de tweede helft van het seizoen 2017-2018 beland. Traditioneel is dit de periode waarin de prijzen worden uitgedeeld. Wij kijken er vurig naar uit om, na jaren op droog zaad te hebben gezeten, terug een trofee te kunnen pakken in 2018. Zou het dit jaar dan toch weer kunnen lukken?

In aanloop van de doorstart van de reguliere competitie organiseerde de Liga, de vereniging van de clubs in de hoogste reeks, de EuroMillions Volley ‘League Trophy’.

Dit is een volleybaltornooi tussen 7 clubs. Grote eer valt hier niet te rapen, wel een leuke prijzenpot die enigszins afsteekt tegen de aalmoes die de Bekerfinalisten door de Bond krijgen toegeworpen. En verder kunnen de teams terug wat competitieritme opbouwen na de feestdagen, tijdens de welke de riem even mocht worden afgelegd. Sommige spelers bleven in Maaseik, anderen keerden voor even terug naar hun familie en vrienden. Maar inmiddels is het team terug compleet en zijn al enkele trainingsdagen achter de rug.

Afgelopen woensdagavond speelde het team van Joel Banks de kwartfinalewedstrijd in de ‘League Trophy’. Hiervoor had het clubbestuur een gunstregeling getroffen met de bestuurders van Stalvoc Beverlo, want de wedstrijd werd voor één keer niet in de STEENGOED Arena afgewerkt, maar wel in de plaatselijke sporthal van Beverlo, tot groot jolijt van de plaatselijke supporters die ondanks Nieuwjaarsverplichtingen toch in grote getalen afzakten naar de dienstdoende sporttempel.

In set 1 kampte het team van Joel Banks nog duidelijk met de sporen die de feestelijkheden van de laatste dagen getrokken hadden. Na een outbal van Gevert stond het zowaar 9-15 in het voordeel van de vrienden ‘Amigos’ van Van Pelt Zoersel, de tegenstander van dienst. Maar dan sloeg de motor aan en de kloof werd dichtgefietst tot 14-16 bij de 2e verplichte onderbreking. Met een aanval van Gevert en Maan in de pipe kwamen de Maaslanders dan toch langs zij. Tammema plaatste een aceje, Rychlicki rookte een vredespijp en de Italiaanse middenman Sighinolfi gooide nog een blokje op het vuur. Set 1 gespeeld bij 25-21.

Set 2 mocht even gelijk opgaan tot 2-2, maar dan stokte de motor bij de Kempenaars. De Maaslanders zetten druk vanaf de opslaglijn, pas na een timeout van coach Dries Hoeyberghs bij 11-2 konden de mannen uit de Antwerpse volleybalhoofdstad nog een puntje pakken. Voor de rest moesten de Zoerseliens het hebben van een lucky no-pass van hun libero om beweging te krijgen aan hun kant van het scorebord. De set eindigde roemloos voor hen bij 25-8.

In set 3 hadden de Limburgers duidelijk last om zich mentaal op te laden tegen zo weinig weerstand, en dat resulteerde in een gelijkopgaand spel. De Amigos Van Pelt wilden kost wat kost bewijzen dat ze niet gekomen waren om zomaar weggespeeld te worden en bleven drukken tot 19-19. Kamil forceerde nog een ace, en dan was de veer gebroken in Scheldeland. Jolan Cox en Nicolas Bruno mochten afwerken. De halve finaleplaats van de League Trophy was veilig gesteld door de Nol-ikonen. Een verdienste van het collectief van NOLIKO Maaseik, al zou het een grote oneer zijn, moesten we de puike prestatie van Kamil Rychlicki niet vermelden die in zijn eentje 12 breakpunten (op eigen opslag) forceerde.

Knack Roeselare hield opendeurdag tegen VDK Gent en Lindemans Aalst moest het zonder hun naar Argentinië uitgeweken spelverdeler Frank Depestele doen tegen VBC Waremme, dat niet veel in de pap kon brokken aan de Kapellekensbaan.

Zaterdag neemt NOLIKO het in de halve finale op tegen Knack Roeselare, een goede generale repetitie voor de competitiewedstrijd op 20 januari en de Bekerfinale op 18 februari. Lindemans Aalst zal Par-Ky Menen aan de kant moeten houden in de andere halve finale. De matchen worden gespeeld in de Edugo-hal van VDK Gent. Hopelijk gaan de kaarsjes die onderweg worden aangestoken in bedevaartsoord Oostakker hun effect hebben. Bij kwalificatie wordt op zondagavond de finale gespeeld. Deze match is te volgen via Play Sports Telenet vanaf 19.30 uur. (jru)

 

League Trophy weekend planning

Halve finales

Zaterdag 6 januari, 15u30 Knack Roeselare – NOLIKO Maaseik

Zaterdag 6 januari, 18u00 Par-ky Menen – Lindemans Aalst

Finale

Zondag 7 januari, 19u30

Locatie

EDUGO Arena - Sint-Jozefstraat 16 - 9041 Oostakker

Tickets

https://www.ticketshark.be/store/vdkgent

of reservatie via info@noliko-maaseik.be (15 EUR/dagticket)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be