NOLIKO Maaseik neemt stevige optie op een wellicht traditionele Bekerfinale in het Sportpladijs

  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in eval() (line 31 of /home/www.noliko-maaseik.com/web/includes/common.inc(1774) : eval()'d code).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in eval() (line 31 of /home/www.noliko-maaseik.com/web/includes/common.inc(1774) : eval()'d code).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in eval() (line 31 of /home/www.noliko-maaseik.com/web/includes/common.inc(1774) : eval()'d code).

Voor wie tijdens zijn kinderjaren Samson & Gert en Ketnet als zoete pap kreeg binnengelepeld, zijn het momenteel hoogdagen met de ‘Throwback Thursday’ in het uitverkochte Sportpaleis, voorlopig omgedoopt met een typische Samsontverspreking tot ‘Sportpladijs’. Deze bekende Antwerpse evenementenhal, waar grote sterren met naam en faam op wereldniveau in show-, muziek- en sportwereld al neerstreken, mag zich beginnen opmaken voor de jaarlijkse clash tussen een Limburgse en een West-Vlaamse volleybalgrootheid.

Het trommelgeroffel dat de spanning moet opbouwen naar het aankondigen van de namen van de uiteindelijk strijdende teams in de bekerfinale zal nog aanhouden tot 13 december, want pas dan weten definitief welke kleuren dan tegen elkaar zullen uitkomen.

Alvast heeft NOLIKO Maaseik afgelopen woensdagavond een stevige optie genomen op het Bronsgroen Eikenhouten finaleticket. In een uitverkochte sporthal De Koekoek in Achel was het drummen voor een plaatsje voor de Wedstrijd van het jaar van de leider in Liga B, Avoc Achel. Het team dat hard op de deur van de EuroMillions Volley League bonkt, hoopte middels een stunt van jewelste haar gouwgenoot uit Maaseik aan de kant te zetten, maar dat liep, - voor hen althans helaas -, anders af.

De Maaslanders lieten niet toe dat hun positieve flow van de laatste week zou worden verstoord. Scherp spelend in de eerste twee sets en strijdend in set 3, - met alle verdienste voor de Achelse Trappistenjongens -, droogden de mannen van Joel Banks hun groenwitte tegenstander af met een duidelijke 0-3-cijfers.

Scouter Guy Schroyen toverde volgende statistieken: 67 % receptierendement voor de Knapkoekers tegen 33 % voor Rob Bontje en zijn mannen, 60 % aanvalsrendement tegen 37 %, 17 fouten tegen 26 en 8 tegen 5 killblocks. Voor een wedstrijdverslag kunnen we u nogmaals Blogger Bram aanbevelen.

Met nog 2 winnende sets te gaan in de terugmatch, - uiteraard moeten die nog eerst gespeeld en binnengehaald worden -, mag er weinig mislopen om een gooi te doen naar een rechtzetting van de gekrenkte eer van de verloren Bekerfinale van afgelopen seizoen.

Knack Roeselare is er in de strijd om het West-Vlaamse finaleticket in geslaagd om het predicaat ‘oninneembaar’ weg te halen van de Vaubanhal in Menen. Wat nog niemand lukte dit seizoen, deden de Knackies wel, nl. Par-Ky Menen verslaan in de eigen ‘Hel van Mjiende’. Zij knokten zich voorbij de Leiejongens (1-3) en hopen in februari een vervolg te breien aan hun Bekerwinst van afgelopen seizoen. (jru)

Woensdag 29 november ’17 om 20u30 Avoc Achel - NOLIKO Maaseik 0-3 (15-25 16-25 25-27) - scouting

 

Agenda

Zaterdag 2 december, 20u30 Haasrode Leuven - NOLIKO Maaseik

Dinsdag 5 december, 20u30 NOLIKO Maaseik - Trentino Diatec (ITA) (CHL – LR)

Zaterdag 9 december, 20u30 NOLIKO Maaseik - Par-Ky Menen

Woensdag 13 december, 20u30 NOLIKO Maaseik - Avoc Achel (1/2 BK-België)

Woensdag 20 december, 20u30 NOLIKO Maaseik - Arkas Izmir (TUR) (CHL – LR)

Zaterdag 23 december, 20u30 NOLIKO Maaseik - VDK Gent

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be