NOLIKO Maaseik met één been in de finale van de play-offs

<p>Foto Bart Vandenbroucke</p>

Il faut le faire”, moet men gedacht hebben aan de Franse grens, daar ongeveer waar de Lys de Leie wordt. Afgelopen woensdagavond nam NOLIKO Maaseik op een passende wijze revanche in de ‘Hel van Mjiende’ door met 1-3 de volle buit te pakken en zich daardoor tot uitgesproken finalefavoriet te kronen. Met 4 punten voorsprong halverwege de Final4 zitten de Maaslanders in een onverwacht gunstige uitgangspositie en hebben ze in principe niets te verliezen komende zaterdag in Schiervelde.

Nochtans was de ‘Wolfpack’ van Joel Banks niet onder het meest gunstige gesternte afgereisd voor de verste verplaatsing in de EuroMillions Volley League. Ondanks tijdig vertrek had fileleed bijna roet in het eten gegooid onderweg naar Menen. Maar uiteindelijk leek het dan toch te lukken en trad het gekende basisteam uitgerust aan tussen de lijnen. En dat leek te werken, want de eerste technische time-out kwam sneller dan verwacht bij 3-8. Blokkerend (15 killers) en serverend (9 aces !) zou NOLIKO Maaseik deze wedstrijd het verschil kunnen maken. Eerste set werd op een drafje binnengehaald bij 20-25.

Met de historische Stefaan Degand-quote “Da mjiende nie!” veegde de Menen-coach Ratko Peris in zijn beste Kroatisch zijn team de mantel uit. En dat leek te helpen. In set 2 kwamen de Leiejongens wat meer gefocust van de bank. Vanaf 13-12 na een ace van Kamil en een puike aanval van Dane Mijatovic liepen de West-Vlamingen uit naar 22-17. Deze kloof leek niet meer te dichten (25-18) en zo hingen de bordjes weer gelijk.

In set 3 mocht Nicolas Bruno overnemen van Jelte Maan. Dane Mijatovic lukte het bijna om een ’Gevertje’ te doen met 3 aces op een rij stond het al meteen 0-6. Ook Blankenau en ‘Bassie’ zelf lukte nog een ace-je. Winkelmuller aan de overzijde kreeg ook nog kans op een dubbele, maar met 5 killers van de Maaseikse stadswallen was set 3 over en out voor de grensploeg (17-25).

In set 4 sloeg de vermoeidheid toe bij de West-Vlaamse runner-up van dit seizoen. In de langste rally van de wedstrijd met zelfs Timo Tammema in de verdedigingsrol ging het punt naar het Maasland. Jolan Cox mocht ‘Bassie’ nog even komen aflossen en dat rendeerde met een Pythagoras-score tot gevolg (16-25).

In de tumultueuze andere Final4-wedstrijd liet Knack Roeselare een punt liggen bij Lindemans Aalst, waardoor NOLIKO Maaseik een gouden zaak doet in het klassement. Als de Maaslanders nog 3 punten kunnen puren uit de 3 resterende wedstrijden dan kan het Finaleticket en Champions League toegang voor het volgende seizoen hen niet meer ontsnappen. (jru)

 

Agenda

Zaterdag 7 april, 20u30 Knack Roeselare - NOLIKO Maaseik

Woensdag 11 april, 20u30 NOLIKO Maaseik - Par-Ky Menen

Zaterdag 14 april, 20u30 Lindemans Aalst - NOLIKO Maaseik

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be