NOLIKO Maaseik kijkt vanaf de zijlijn naar de achterhoedegevechten

<p>Foto Patrick Martens</p>

Nu captain Jelte Maan en zijn dappere teammaten zich hebben verzekerd van het thuisvoordeel in de ultieme titelfinalestrijd, kunnen zij, bij wijze van spreken, vanuit hun zetel de achterhoedegevechten aanschouwen.

Want elk van de 3 tegenstanders in de Final4 maakt nog kans voor het andere finaleticket. En bijgevolg hoeft de technische staf rond hoofdcoach Joel Banks zich enkel te focussen op de voorbereiding van die laatste, maar o zo cruciale campagne. In afwachting kan zij de jonge spelers die ondanks weinig speelkansen toch het ganse seizoen onverdroten inzet hebben betoond tijdens de trainingen, nog wat mogelijkheid op wedstrijdritme bieden.

Strategisch ook interessant uiteraard, want een speelgretige joker achter de hand, kan op cruciale momenten in de titelstrijd wellicht nog het verschil maken. En bovendien kan onze succestrainer zich permitteren om zo niet in zijn kaarten te laten kijken. Toch een dubbele handicap voor de tegenstander…

Komende woensdag verwachten we West-Vlaams bezoek uit Menen. Zij zullen uiteraard met het mes tussen de tanden komen afzakken naar de STEENGOED Arena. Hoewel zij achteraan in het F4-klassement bengelen, beseffen zij maar al te goed dat het woensdag erop of eronder is voor het laatste finaleticket.

Wellicht speculeren zij er ook op dat NOLIKO Maaseik niet met zijn sterkste bezetting de wedstrijd zal aanvatten. En dat biedt natuurlijk kansen… Uiteindelijk zijn de Leiejongens zeer sterk aan het seizoen gestart, maar in de tweede seizoenshelft kampten ze met enkele vervelende blessures en zakten daardoor enigszins weg. Inmiddels is de basis volledig terug fit en ook dat is een voordeel in de wedstrijd van de laatste kans.

Op Schiervelde duelleren woensdag ook Knack Roeselare en Lindemans Aalst voor het ticket. Beide teams zullen moeten winnen, willen ze hun kansen op de laatste rechte weg naar de titelstrijd gaaf houden. Het is woensdag voor beiden met de strop om de nek.

Geheel onverwacht, en heel waarschijnlijk ook ongewild, zullen de supporters van Knack zich bijgevolg aan de kant van NOLIKO Maaseik moeten scharen. Want wint het Meense team van Ratko Peris in de STEENGOED Arena, dan wordt de uitwedstrijd in de ‘Hel van Mjiende’ de laatste strohalm voor de Knackies. Bijgevolg kunnen we de Knack-supporters alleen maar aanbevelen om een lift te vragen op de passerende Par-ky bus naar Maaseik. We zullen niet nalaten om hen warm te onthalen tussen de rode supportersgarde in onze Maaseikse topsporttempel!

Komende zaterdag moeten de Maaslanders nog naar de Kapellekensbaan in Erembodegem bij Aalst.

 

Agenda

Woensdag 11 april, 20u30 NOLIKO Maaseik - Par-Ky Menen

Zaterdag 14 april, 20u30 Lindemans Aalst - NOLIKO Maaseik

 

Play-off-finale, best of 5:

Zaterdag 21 april, 20u30 NOLIKO Maaseik - 2e finalist

Woensdag 25 april, 20u30 2e finalist - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 28 april, 20u30 NOLIKO Maaseik - 2e finalist

Eventueel:

Woensdag 2 mei, 20u30 2e finalist - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 5 mei, 20u30 NOLIKO Maaseik - 2e finalist

 

Voor tickets klik HIER

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be