NOLIKO Maaseik kan vuurhaard in "de hel van Mijende" niet blussen

  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in eval() (line 31 of /home/www.noliko-maaseik.com/web/includes/common.inc(1774) : eval()'d code).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in eval() (line 31 of /home/www.noliko-maaseik.com/web/includes/common.inc(1774) : eval()'d code).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in eval() (line 31 of /home/www.noliko-maaseik.com/web/includes/common.inc(1774) : eval()'d code).

Heeft u afgelopen weekend ook genoten van de overwinning van Maaseikenaar Max Verstappen, of van de schitterende goal waarmee Kevin De Bruyne zijn landgenoot Thibaut Courtois vloerde? Ook verbaasd gekeken naar de oplopende spanning in het Catalaanse referendum? Een mens zou bijna vergeten dat de EuroMillions Volley League afgelopen zaterdag aan zijn 2e speeldag toe was.

Knack Roeselare had zijn handen vol bij Volley Haasrode Leuven en incasseerde zijn 2e ernstige blessure in 2 competitiewedstrijden. Het is maar te hopen dat het daar snel weer goed komt. Alleszins vanuit Maaseik spoedig herstel toegewenst! Lindemans Aalst mocht voor het eerst aan de bak bij VDK Gent. Na een noodzakelijke rémonte in set 1, leek de rest van de wedstrijd meer op een non-match met vooral een onoverkomelijke foutenlast aan de zijde van het team van Marko Klok. In het Waalse onderonsje trok Axis Guibertin aan het langste eind tegen VBC Waremme, waardoor het team van Seppe Baetens en Brecht Van Kerckhove nu onverwacht de leiding deelt in het klassement.

NOLIKO Maaseik trok naar de gevreesde “Hel van Mjiende” tegen het team dat vorig seizoen de Maaslanders nooit kon verslaan. We hebben er geen bewijs van, maar we vermoeden dat de vinger van uw nieuwsbriefschrijver op deze wonde, bij het team van Ratko Peric een gigantische zucht op revanche in beweging heeft gebracht. Voor een uitgebreid wedstrijdverslag verwijzen we naar de mooie bijdrage van onze blogger Bram.

Het jonge team van NOLIKO Maaseik speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar moest knokken tegen 8 tegenstanders in plaats van 6. Niet alleen de gevreesde supportersaanhang in de brandende hel bracht de mannen van Joel Banks uit evenwicht. Ook met het veel te lage plafond, -met de minste springcapaciteit raak je er zo maar de lichtarmaturen -, hadden de Maaslanders de grootste moeite. Uiteraard willen we het spel van team van onze tegenstander hiermede geen onrecht aandoen. De Menenaars speelden geconcentreerd maar vrij uit tegen de Limburgers. Mannen van de match waren hoofdaanvaller Julien Winkelmuller en hoekspeler Janusz Gorski. Met maar liefst 10 (!) punten vanaf de servicelijn blaakt deze laatste van ambitie. Het trapje hoger in zijn carrière wil hij blijkbaar al snel in het seizoen afdwingen.

Uitslag Par-Ky Menen - NOLIKO Maaseik 3-0 (25-23 25-19 26-24) - scouting.

Deze uitschuiver van NOLIKO Maaseik kwam veel te snel in deze prille competitie. De weg terug uit Menen, hoeft het nog te worden gezegd, was eindeloos lang. Lang genoeg in ieder geval voor Joel Banks om zijn strijdplan bij te stellen voor de komende weken.

Volgend weekend moeten we de kelk van de competitie aan ons laten voorbij gaan als gevolg van het forfait van Topvolley Antwerpen. Binnen 14 dagen wacht ons dan de verplaatsing naar de Stroppen van de Gentse Edugo-arena.

(jru)

 

Agenda

Zondag 15 oktober, 15u00 VDK Gent - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 21 oktober, 20u30 NOLIKO Maaseik - VBC Waremme       

Zaterdag 28 oktober, 20u30 Knack Roeselare - NOLIKO Maaseik

Voor tickets klik HIER

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be