NOLIKO Maaseik hoopt molotovcocktails te kunnen serveren tegen de Russen uit Novosibirsk

<p>Foto ZUPP</p>

Nog niet eens zo heel lang geleden, pakweg tussen het einde van de tweede Wereldoorlog en einde jaren ’80 van vorige eeuw, leefden we in een ideologisch verdeeld Europa. Het westen kapitalistisch, het oosten communistisch, netjes verdeeld door het “Ijzeren Gordijn” dat als eufemisme gold voor een muur van prikkeldraad, mijnenvelden, wachttorens, beton en bakstenen (o.m. Berlijn). Beide kampen waren tot op de tanden bewapend en lieten niet na af en toe met hun spierballen te rollen tijdens deze periode van Koude Oorlog.

In België gold nog de dienstplicht die er voor velen in bestond de linies te bewaken aan een mogelijk front in toen nog verdeelde Duitsland. Er werd ons ingepeperd dat de metafoor “Daar komen de Russen!” gelijk stond met het in veiligheid brengen van vrouwen en kinderen, en militaire mobilisatie voor de mannen. Ondergetekende heeft in zijn kelder nog een reservistenuniform hangen voorzien van een marsbevel in geval van oorlog, met het dwingende bevel zich binnen 24 uur met openbaar vervoer te begeven naar het station van Poperinge (een onmogelijke klus vanuit het Maasland), en voorzien van mondvoorraad voor 3 dagen!

We schetsen maar even hoe nog niet zo heel lang geleden werd gedacht over de Russen. Komende woensdag is het weer zover, want dan zijn de Russen uit Novosibirsk, de 3e grootste stad van Rusland (na Moskou en Sint-Petersburg) te gast in de STEENGOED Arena. Dat het geen watjes zijn, blijkt alleen al uit hun lengte. Onder de dubbele meter is er geen enkele aan te treffen. Nochtans zijn zij, net als NOLIKO Maaseik via Groningen, ook via de kwalificaties in de poulefase van de Champions League beland. Daar waren zij heersend, maar niet ongenaakbaar: ze lieten punten liggen tegen de Franse kampioen Chaumont en verloren bij de Poolse topper Belchatow. Een week of vier terug verkastte hun iconische Duitse hoofdaanvaller, Georgy Grözer, naar Belgorod en dat leek hun bijna ongenaakbare status aan het wankelen te brengen.

Het tijdsverschil met het 6.000 km verre Novosibirsk bedraagt 6 uur, waardoor de wedstrijd van komende woensdagavond in de STEENGOED Arena in hun tijdsperceptie om half drie ’s nachts wordt gespeeld. Het is niet voor niets dat de Russen zich maandag al hebben gemeld in het Maaskant hotel in Maaseik. De hoteluitbater heeft enkele A4-tjes aan maaltijdverlangens doorgespeeld gekregen en alle spelers slapen single op hun kamer. Uiteraard met de bedoeling om de jetlag zo goed als mogelijk te verteren.

Het Rode Leger van Joel Banks daarentegen wil in deze Play Offronde, waarin zij de underdog in het kwadraat zijn, vooral goed spel vertonen. Hun sterkte aan de servicelijn (de Molotov cocktails) en slimme aanvallen aan het net die het blok van de Russen kunnen ontregelen (de Stalinorgels) moeten het tegenwapen zijn tegen deze Siberische kernkoppen. Het Maaslandse team heeft in de wedstrijden tegen Kedzierzyn en Izmir al laten kijken tot welke prestaties het in staat is. Laat ons hopen dat er tegen woensdag opnieuw een stunt in de maak is. U kan het allemaal live meebeleven als u massaal komt afzakken naar onze STEENGOED Arena. Wordt het winst of verlies, we drinken er in ieder geval een goede pint op na afloop. Nazdrovje! (jru)

 

Agenda

Woensdag14 maart, 20u30 NOLIKO Maaseik - Lokomotiv Novosibirsk (CHL-PO12)

Woensdag 21 maart, 13u30 Lokomotiv Novosibirsk - NOLIKO Maaseik (CHL-PO12)

Zondag 25 maart, 15u00 NOLIKO Maaseik - best 2e of group A-B-C (Play-offs F4)

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be