NOLIKO Maaseik door de grote poort naar de poulefase van de 2018 CEV Champions League

<p>Foto Tim Verhaegen</p>

Toegegeven, voor wie niet tussen het talrijk opgekomen publiek zat afgelopen zondagnamiddag, zal het moeilijk zijn om de uitgelaten sfeer te beschrijven na de deugddoende kwalificatie voor de poulefase van de Champions League. Voor verslagen lees ons schrijversduo Luc en Bram (helaas geen signeersessies meer wegens Boekenbeurs gepasseerd).

De hobbelige aanloop van het nog prille seizoen is hiermee nu helemaal weggeveegd. Het team heeft de adrenalinestoot na de uitwinst bij Knack Roeselare alleen nog maar bevestigd in de daaropvolgende wedstrijden.

NOLIKO Maaseik stoot nu al voor de 17e keer door naar deze hoogmis van het Europese clubvolleybal. Qua behaalde trofeeën behoren we wellicht niet tot de Europese top, maar als men ons zou afmeten aan het aantal deelnames aan deze Europese topcompetitie, dan behoren we met glans bij het rijtje van clubs, en wellicht wel dé enige club, die het meest aantal wedstrijden heeft gespeeld in dit jaarlijks wederkerende prestigieuze toptornooi (ter info: VfB Friedrichshafen van coach Vital Heynen is er ook onafgebroken sinds het begin bij).

We beseffen het hier in België waarschijnlijk onvoldoende maar NOLIKO Maaseik, en bij uitbreiding de stad Maaseik, is daardoor een ruim gekend begrip in sportief Europa. Het is wellicht gevaarlijk om zomaar vergelijkingen te maken in return voor een kleine stad als Maaseik, maar publicitair kan dit zeker meten met de aankomst van een etappe in de Tour de France! Een beetje fierheid over onze club en onze stad is, met andere woorden, zeker niet misplaatst!

Coach Joel Banks en zijn spelers zijn uiteraard zeer gelukkig met deze kwalificatie en kijken uit naar een loting waarbij weer het kruim van de Europese clubs in de STEENGOED Arena aan het werk te zien zal zijn. Aangezien we verwachten dat het niveau van deze topclubs, met ronkende namen in hun spelerskernen, een stuk hoger zal liggen, hoeven we geen ambities te koesteren en kunnen onze jonge mannen vrijuit het vuur aan de schenen van deze toppers leggen. In ieder geval kijken we al uit naar de loting die komende vrijdag rond 17.00 uur in Moskou plaatsvindt. (jru)

 

Agenda

Woensdag 15 november, 20u30 VBC Waremme - NOLIKO Maaseik (1/4 BK-België)

Zaterdag 18 november, 20u30 Lindemans Aalst - NOLIKO Maaseik

Woensdag 22 november, 20u30 NOLIKO Maaseik - VBC Waremme (1/4 BK-België)

Zaterdag 25 november, 19u00 NOLIKO Maaseik - VOC Amigos Zoersel

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments