NOLIKO Maaseik bij de laatste 4 voor de Belgische landstitel

<p>Foto Patrick Martens</p>

Afgelopen woensdag heeft VBC Waremme geen vervolg kunnen breien aan zijn onverwachte uitzege in de STEENGOED Arena in het toen prille seizoen 2017-2018. Nu hadden de mannen van Joel Banks geen kluif aan de Waalse broeders uit Borgworm.

Het werd een gezapige wedstrijd waarin de tegenstander op geen enkel moment greep kreeg op de wedstrijd, laat staan op de uitslag ervan. En zo mag Maaseik zich niet alleen beginnen opmaken voor de Internationale Halfvastenstoet van komende zondag, - de oudste carnavalsoptocht van het land -, maar ook voor de dubbele confrontatie tegen de Siberiërs uit Novosibirsk, die volgende maandag al in Hotel Maaskant worden verwacht, zodat ze al enigszins hun jetlag te kunnen verwerken in voorbereiding van Champions League wedstrijd van komende woensdag in de STEENGOED Arena.

Behalve Nicolas Bruno en Jolan Cox, die voor de gelegenheid even van rust mochten genieten, kregen alle spelers uit de Banks-crew speelkansen. Voor onze Joel toch enige geruststelling, want tegen de Russen zal hij van elk teamlid uit zijn Rode leger opperste inzet en concentratie nodig hebben. Voor de wedstrijdverslagen leggen we opnieuw de linkjes naar Bram en Luc.

NOLIKO Maaseik heeft nu volle zekerheid over kwalificatie voor de Final4 in de EuroMillions Volley League. De wedstrijd van komende vrijdag bij Axis Guibertin heeft enkel nog betekenis voor de geschiedenisboeken.

In de poule B kreeg ook aartsrivaal Knack Roeselare zekerheid over de volgende ronde na geen gemakkelijke dubbele winst tegen Volley Haasrode Leuven. Dreigen er barstjes in het West-Vlaamse kamp, nu men er het vertrek van middenman Fornès definitief heeft bezegeld?

In poule C wordt het vat voor de landstitel nu al tot op de bodem aangesproken. De dubbele confrontatie heen en terug tussen Lindemans Aalst en Par-ky Menen eindigde 2 keer op 3-2, met afgelopen woensdag nipte winst voor de grensjongens bij 18-16 in de tiebreak. Wij hebben ons laten vertellen dat de Ajuinen mentaal aangeslagen waren door de knieblessure van hun kapitein die halverwege het seizoen het schip liet voor wat het was…

Logischerwijs verwachten we bijgevolg NOLIKO Maaseik, Knack Roeselare, Lindemans Aalst en Par-ky Menen in de Final 4. Al zit er nog een kleine maar in deze veronderstelling. Als NOLIKO Maaseik komende vrijdag, zoals in een complete off-day, zou ten onder gaan in Guibertin en de Guibertijnen pakken vervolgens nog de volle buit in Waremme, dan hebben zij 8 punten. En als Menen of Aalst nog punten laten liggen in de confrontaties tegen Amigos Zoersel, dan maakt Guibertin nog kans om te worden opgevist als beste 2e. Zoals u kan lezen, heel veel ‘als’-en. Maar goed, je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt (Waar hebben we dat nog gehoord?). (jru)

 

Agenda

Vrijdag 9 maart, 20u45 Axis Guibertin - NOLIKO Maaseik

Woensdag14 maart, 20u30 NOLIKO Maaseik - Lokomotiv Novosibirsk (CHL-PO12)

Woensdag 21 maart, 13u30 Lokomotiv Novosibirsk - NOLIKO Maaseik (CHL-PO12)

Zondag 25 maart, 15u00 NOLIKO Maaseik - best 2e of group A-B-C (Play-offs F4)

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be