NOLIKO Maaseik ‘on track’ halverwege de voorronde van de EuroMillions Volley League

<p>Foto Patrick Martens</p>

Afgelopen zaterdagavond werd de STEENGOED Arena bedolven onder veel lekkers. Om onze allerjongste supporters te bedienen had het clubbestuur niet alleen het aanvangsuur van de wedstrijd tegen Amigos Zoersel vervroegd, ook kregen we hoog bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Zij verdeelden niet alleen gul snoepzakjes aan de talrijk opgekomen jonge, - soms piepjonge -, NOLIKO-aanhangers, maar ook voor de andere grote kinderen-supporters waren er talrijke prijzen in een originele ‘seats’-tombola.

En dan was er uiteraard nog al het lekkers van de vlotte zege tegen de Antwerpse Kempenaars uit Zoersel: Amigos uiteraard, niet te verwarren met dorpsgenoot en eeuwige aartsrivaal V.C. Zoersel. De Zoerselboys moesten hun aartsgevaarlijke hoofdaanvaller Jeroen Oprins,- out door een blessure -, missen. Joel Banks daarentegen had de luxe van een uitgebreide, fitte bank en daar maakte hij gretig gebruik van.

Spelers die tot nu toe nog niet veel speelkansen kregen, zoals Stef Van Heyste, Nicholas Sighinolfi en Sebastian Gevert lieten niet na om hun neus aan het venster te steken en kwistig te strooien met mandarijnen, guimauvekes, nicnacjes en punten voor de thuisploeg.

En ook huisproduct Berre Peters mocht op het einde van de wedstrijd zijn kunnen met verve etaleren, waardoor de volle speculaas met amandelschilfers werd binnengehaald door de Maaslanders. Voor uitgebreide wedstrijdverslagen visten we de Schrijfpiet en de Blogpiet uit de schoorsteen. Nog even opfrissen, de Schrijfpiet houdt alle notities van brave en stoute kinderen bij in het Grote Boek van Sinterklaas. De Blogpiet helpt de Goedheiligman met het beantwoorden van de vele brieven en E-mail-, WhatsApp- en Messengerberichten. Pieten, met andere woorden, waarbij je best op een goed blaadje staat…

Zo start het volleybalseizoen en zo zit je al halverwege de eerste ronde van de competitie in de EuroMillions Volley League. Na de pingelende motor bij de aanvang, slaagde Joel Banks en zijn crew er wonderwel in om de foutenlast langzaamaan uit het systeem te halen. Concentratie, motivatie en mentale sterkte werden opgekrikt in de uitwedstrijden in Schiervelde en Schotte, maar ook de vlotte kwalificatie voor de Champions League tegen Groningen deed deugd. De grensjongens uit Menen lieten afgelopen weekend de gevreesde ‘Hel van Mjiende’ weer uit zijn voegen barsten. Na NOLIKO Maaseik, Knack Roeselare en zovele anderen, ging ook Lindemans Aalst er voor de bijl. De Leiejongens mogen verdienstelijk de titel van herfstkampioen op zak steken.

Veel koop je daar helaas niet voor en vermits de eerste competitiehelft nog maar net gepasseerd is, volgt er nog altijd een tweede helft. Hierin moeten de Menen-mannen hun moeilijkste tegenstanders op verplaatsing bekampen. NOLIKO Maaseik daarentegen mag in de STEENGOED Arena gastheer spelen voor Knack Roeselare, Lindemans Aalst en Par-Ky Menen. Niet dat dit garantie is voor overwinning, - de thuisnederlaag tegen VBC Waremme is nog verre van uit het geheugen gewist -, maar de uitgangspositie is alleszins gunstiger. En in aanloop naar het nieuwe play-off-systeem zal het zaak zijn om zich op het einde van de rit te nestelen op plaats 1 of 2, om aldus een moeilijke play-offpoule te ontlopen.(jru)

 

Agenda

Woensdag 29 november, 20u30 Avoc Achel - NOLIKO Maaseik (1/2 BK-België)

Zaterdag 2 december, 20u30 Haasrode Leuven - NOLIKO Maaseik

Dinsdag 5 december, 20u30 NOLIKO Maaseik - Trentino Diatec (ITA) (CHL – LR)

Zaterdag 9 december, 20u30 NOLIKO Maaseik - Par-Ky Menen

Woensdag 13 december, 20u30 NOLIKO Maaseik - Avoc Achel (1/2 BK-België)

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be