Nog even volhouden!

<p>Foto ZUPP</p>

Je kunt niet álles hebben in het leven: de skivakantie was top, maar woensdagavond 11 december zat déze knaap niet in de STEENGOED Arena maar via een haperende internetverbinding op zijn hotelkamertje nagelbijtend de waanzinnige ontwikkelingen in Maaseik te volgen.

Banzai! Snel wat kleren aan en dan stilletjes juichend naar de hotelbar om een feestje te bouwen. "Tournée générale!" zou ik roepen, maar helaas: de bar was al leeg. De Italiaanse barman was bijna klaar met opruimen en wist tot mijn verbijstering niks van pallavolo en nog veel minder van Zenit Kazan. Enfin, ik kreeg alsnog mijn pintje, maar man, wat was dát treurig vieren zeg, zo in mijn uppie …

De wedstrijden volgen elkaar razendsnel op, en dat begint heus wel te wegen. Héél content met het resultaat in Menen, amper twee dagen na Kazan! Focus en fysieke paraatheid blijven dus nagenoeg intact, en dat is helemaal niet zo evident: Knack kan ervan meepraten.

Voor spelers en staf wenkt nu een welverdiende en welkome rustperiode maar … eerst nog even volhouden en oppompen voor de twee belangrijke slotwedstrijden van dit jaar!

Donderdag draaft GREENYARD Maaseik op bij Jastrzebski Wegiel, helemaal in het zuiden van Polen, vlak bij Krakau en Katowice, dicht bij het drielandenpunt van Polen, Tsjechië (Ostrava) en Slowakije. Jastrzebski Wegiel werd vorig seizoen 3e in de sterke Poolse Plusliga en staat momenteel gedeeld 2e (al lijkt 4e meer in de buurt van de waarheid, gezien de inhaalwedstrijden die Warschau en Belchatow nog tegoed hebben).

Terwijl Maaseik woensdag de Russische beer temde, maakten de Polen korte metten met Ankara (25-17, 17, 21). Onze Jan Zimmermann kan donderdagavond even bijpraten met die andere Duitse internationals Christian Fromm (MVP tegen Ankara) en set-up Lukas Kampa.

Daarnaast heb je Dawid Konarski, Jakub Popiwczak en Tomasz Fornal die tot de Poolse selectie van Vital Heynen behoren, Frans international Julien Lyneel en Canadees international Graham Vigrass. En dan hebben we het nog niet gehad over het palmares en de ervaring van hun 36-jarige Braziliaanse 2e set-up Raphael Margarido die o.a. in 2011 (met Jastrzebski) en in 2013 (met Sada Cruzeiro) het WK voor teams won.

Dit wordt dus andermaal een heel zware dobber voor ons team, maar na winst in Ankara en thuis tegen Zenit durven we woorden als mission impossible nog nauwelijks te gebruiken: je weet het maar nooit! Ook daarna nog even volhouden, jawel, want amper twee dagen later moeten onze straffe mannen een laatste keer (wat 2019 aangaat, tenminste) aantreden in de STEENGOED Arena. Tegen Aalst, begot. Een héél kwaaie klant. Maar daarover later deze week meer!

O ja: kan je niet mee op verplaatsing naar Jastrzebski Wegiel en wil je tóch graag kijken? Kom (onder voorbehoud) donderdagavond kijken in de bowling. Of surf naar eurovolley.tv en neem een abonnementje van minder dan 5 euro/maand: zo kan je (thuis of vanuit je hotelkamer, weet je wel) de wedstrijden in de Champions League en nog veel meer volleybal volgen. Uit ervaring weten we intussen wél dat je voor de fantastische sfeer onze thuismatchen beter gewoon in de STEENGOED Arena volgt. Komende zaterdag tegen Aalst bijvoorbeeld … (PiP)

 

Agenda

Donderdag 19 december, 18u00 JASTRZEBSKI Wegiel (POL) - VC GREENYARD Maaseik (CHL)

Zaterdag 21 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zaterdag 18 januari, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Vrijdag 24 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel

Woensdag 29 januari, 16u00 Zenit KAZAN (RUS) - VC GREENYARD Maaseik (CHL)

Zaterdag 1 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Caruur Volley Gent

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be