Nieuwswaarde of niet? We brengen het tóch…

In 'the home of European Volleyball' in Luxemburg-City vond gisteren, 26 juni, de eerste lottrekking plaats voor de komende editie 2020 van de CEV Champions League Volley. Belangrijk? Bwaaa, niet echt, voor óns toch (nog) niet. Maar vermits we geen ander nieuws hebben…

In de pot zaten vier teams die in oktober al aan de slag moeten in de 1e ronde, en dan nog eens zes teams die in november de 2e en bij winst ook nog de 3e ronde uitvechten.

Eind oktober knokken enerzijds de vertegenwoordigers° van Kroatië en van Engeland (Mladost Zagreb, resp. IBB Polonia London) en anderzijds de vertegenwoordigers° van Portugal en van Bosnië en Herzegovina (Benfica Lisboa, resp. Mladost Brcko – dit is géén tikfout) voor twee tickets voor de 2e ronde.

De twee winnaars treffen in die 2e ronde de zes overige teams, namelijk de kampioenen van Oostenrijk, Servië, Finland, Montenegro, Wit-Rusland en Roemenië. Na deze 'kwartfinales' in de eerste helft van november schieten er nog vier ploegen over voor de 3e ronde. Rust krijgen ze niet, want die 'halve finales' staan al geprogrammeerd in de tweede helft van november. Het moet vooruitgaan, nietwaar…

De twee laatste overblijvers winnen daarmee hun ticket voor de fameuze 4e ronde en mogen met de 18 grote kanonnen (waaronder GREENYARD Maaseik en Knack Roeselare) deelnemen aan het grote kampioenenbal. Tegen wie ze daar uitkomen, weten we al op 25 oktober, want dán vindt in Sofia (Bulgarije) de lottrekking plaats voor de 5 poules. Nog 4 maanden geduld, zucht… (PiP)

° CEV praat hier niet over kampioenen maar over "teams representing the National Federations of …)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments