Nieuw seizoen, nieuwe gezichten!

<p>Foto Ivo Rutten</p>

19 jaar is ie. Of beter: 19 jaar wórdt ie als straks de competitie start. De Noor Oskar Espeland (°9 oktober 2001, 1m96) is zopas in Maaseik aangekomen voor zijn eerste internationale volleybalavontuur …

In eigen land werd Oskar de voorbije twee seizoenen uitgeroepen tot beste youngster. Veelzeggend is ook zijn trofee van beste U19-hoekaanvaller op het NEVZA-toernooi (North European Volleyball Zone Association) in Finland, oktober 2019. Een knaap met potentieel, zoveel is duidelijk!

Oskar was begin dit jaar al even op stage in Maaseik. De wederzijdse snuffelronde werd een succes, en GREENYARD Maaseik biedt hem nu de kans om zijn prille volleybalcarrière écht op de sporen te zetten bij een Belgisch topteam. Proeven van Europees topvolleybal krijgt hij erbij als bonus.

Kennismaken met Maaseik? Daar hoort een bezoekje aan de Bosstraat en haar beeldengroep Maaseiker Deugden bij. Hoewel een andere theorie naar het Lam Gods van de broers Van Eyck verwijst, houden we het hier bij de gangbare uitleg: de ietsje pretentieuze Maaseiker burger werd vanuit omliggende dorpen weleens beschimpt als "kaal, lui, lekker en hovaardig". De Maaseikenaar maalde daar niet om, integendeel: de spotnaam werd een trotse geuzennaam. Oskar lijkt 'm nog niet goed te begrijpen. Logisch, maar dat leert ie nog wel. Velkommen til Maaseik, Oskar Espeland! (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be