Nee, oh nee, niet met mij …

<p>Foto Dick Demey</p>

In zak en as zaten we, vorige woensdag, toen de Russen het (haast) onmogelijke realiseerden en toch nog aan het langste eind trokken, nota bene na een van de strafste volleybaldemonstraties die in de STEENGOED Arena al vertoond werden. In zak en as zaten we, en dan moesten we het weekend erna opnieuw aan de slag, uitgerekend tegen Roeselare waar ze zich twee weken geleden, na die Bekerfinale, allicht afvroegen of ze ooit eerder zo vlot over ons heen gewalst waren.

Reken maar dat Knack met veel genoegen zou profiteren van het momentum, om ons als het even kon nog wat dieper in de put te timmeren. Dát feest ging echter niet door: onze spelers toonden de juiste mentaliteit en de juiste reactie. De tv-kijkers kregen in set 1 misschien een voorproefje van wat de best of five straks brengt, maar daarna nam ons team in set 2 en 3 telkens vanaf halfweg vrij vlot de maat van de tegenstander. Set 4: misschien een vleugje voortijdige decompressie (?) terwijl we weten dat je met Knack (net zoals met Duitsers en voortaan ook Russen) nooit helemaal klaar bent. Opvallend was wel hoe dat verzet na 7-7 in de 5e set met veel allure werd weggeveegd.

Knack Roeselare toont zich tevreden met het punt dat ze uit Maaseik meenemen. Betekent dit dat we een punt te veel hebben weggegeven? Het lijkt ons in deze fase van de minicompetitie voorbarig om daar wakker van te liggen. Belangrijk is vooral dat ons team uit 'zak en as' herrezen is en nu voor de volle 100 % gaat voor revanche en eerherstel. Jos Franssen joeg (heel toepasselijk) "Nee, oh nee, niet met mij" (De Kreuners) door zijn boxen toen het 23-19 werd in de 3e set. Straffe Hendrik kon er wel mee lachen, maar begreep evenzeer hoe laat het is!

Beide topfavorieten werken nu woensdag en in het weekend een dubbele confrontatie af met de twee underdogs. Knack noemt zichzelf beducht voor Menen, en dan weet je het wel: zij zullen geen steek laten vallen! Voor GREENYARD Maaseik komt het er nu meer dan ooit op aan hetzelfde te doen: het gevaar van onderschatting loert altijd, zeker na die mooie prestaties tegen de Russen en Knack. Toch maar niet vergeten dat Haasrode-Leuven ons onlangs de eerste plaats na de reguliere competitie heeft ontfutseld, én dat Haasrode-Leuven vastbesloten is om minstens één keer te verrassen tegen een topper. Nee, oh nee, niet met ons! (PiP)

Live, via de volgende link: livescore | livestream & op Telenet / Proximus / VOO (Sport)

Agenda

Woensdag 10 maart, 20u30 BDO Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 13 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - BDO Haasrode Leuven

Zaterdag 20 maart, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 27 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

*Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden NIET toegankelijk voor derden !!!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be