Nagelbijtend naar het nieuwe volleybalseizoen …

<p>Foto Jeffrey Gaens</p>

Nagelbijten. Niets nieuws onder de zon: opnieuw verwelkomen we bij GREENYARD Maaseik een hele reeks nieuwe gezichten, maar deze keer is het wel héél bijzonder. Door het afzwaaien van Jelte verdwijnen bepaalde 'zekerheden'. Bovendien verliezen we vaste waarden Pieter, Just en Mitch, en dus kijken we nog meer dan andere jaren enorm benieuwd uit naar de kwaliteiten van onze nieuwe spelers en naar hun onderlinge chemie. We horen wel veel goeds vanuit de wandelgangen, maar we willen daar liever zélf over oordelen. En dus … nagelbijtend afwachten.

Nagelbijten. Tientallen jaren kon je er bijna vergif op innemen dat de competitie uiteindelijk zou uitdraaien op een tweestrijd tussen Maaseik en Roeselare. Ook dit jaar lijkt Knack een certitude. We zien echter interessante kwaliteitsinjecties bij enkele teams die het ons de voorbije jaren sowieso al knap lastig maakten. Dat wordt drummen voor de plaatsjes in de Champions Final Four! De best of three die daaraan voorafgaat, wordt héél tricky, zeker als je in de reguliere competitie wat steken zou laten vallen zodat je op de valreep je ticket voor die Champions Final Four moet gaan afdwingen in zo'n kleinere hal, 'hel' of heksenketel. Wij kijken dus nagelbijtend uit naar alle resultaten van de eerste speeldagen in deze competitie die spannender dan ooit belooft te worden!

Nagelbijten. Komend weekend begint het. Eindelijk! Maar de kalendermaker stuurt ons éérst op verplaatsing. En de week erna opnieuw op verplaatsing, voor de Beker. Nog twee weken langer nagelbijten om ons team eindelijk aan het werk te zien in de STEENGOED Arena? Niks van: déze jongen trekt zondagnamiddag naar Borgworm/Waremme om met eigen ogen te bekijken hoe het sterk vernieuwde GREENYARD Maaseik eraan begint tegen het even grondig vernieuwde Waremme. Wij hebben overigens twee spelers met een verleden in Waremme: Elias Thys haalden we enkele jaren geleden, Martin Perin afgelopen zomer. Martin moet nog 19 jaar worden, maar was het voorbije seizoen al eerste keuze bij Waremme en volgens de scouting meteen ook een van de beste libero's van de hele competitie! Deze zomer veroverde hij ook een basisstek bij de Red Dragons. (Bij de U21's die een maand geleden schitterend presteerden op het WK, was hij al langer vaste waarde.) Er wacht Martin, Elias en heel ons team ongetwijfeld een 'werm' onthaal in Waremme. (PiP)

Zondag 24 oktober, 14.00 uur: VBC Waremme - VC GREENYARD Maaseik.

Opgelet! Sinds corona is niets nog vanzelfsprekend. Wil je de match ginds bijwonen, dan reserveer je best je ticket(s) via https://www.billetweb.fr/waremme-volley-vc-greenyard-maaseik. Je hebt uiteraard ook een Covid Safe Ticket nodig én een mondmasker om naar de cafetaria te gaan.

 

Agenda

Zondag 24 oktober, 14u00 VBC Waremme - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 30 oktober, 20u30 Hellvoc Hemiksem-Schelle - VC GREENYARD Maaseik (1/8 BvB)

Zaterdag 6 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Caruur Gent

Zaterdag 13 november, 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 20 november, 20u30 Tectum Achel - VC GREENYARD Maaseik

 

Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden enkel toegankelijk met een Covid Safe Ticket: wat en hoe?

● Vaccinatiecertificaat: geldig 14 dagen na de laatste dosis van het volledige vaccin.

● Herstelcertificaat: voor wie hersteld is van COVID-19, geldig van 11 dagen tot 180 dagen na de positieve test.

● Testcertificaat: zeer recent bewijs van een PCR-test of snelle antigeentest met negatief resultaat. (Kinderen onder 12 jaar zijn vrijgesteld van Covid Safe Ticket.)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be