Naar Gent om tweede plaats veilig te stellen

<p>Foto ZUPP</p>

Nauwelijks tijd om terug te blikken op het geslaagde Europese tussendoortje waarmee we onszelf de best mogelijke uitgangspositie voor de Budweiser-terugwedstrijd cadeau hebben gedaan. We hollen snel voort, want zaterdag wacht weer de competitie.

Terwijl Achel de mouwen opstroopt voor het bezoek van Haasrode-Leuven, lijkt ook Menen-Aalst een interessante affiche. Wij kijken echter vooral uit naar de opdracht van GREENYARD Maaseik bij Gent, onze dichtste achtervolger.

Begin oktober, op de eerste speeldag van het nieuwe volleybalseizoen, wist Caruur Gent ons twee sets te ontfutselen in de STEENGOED Arena. Dat had uiteraard voor een groot deel te maken met de opeenvolgende drama’s die onze club en ons team toen teisterden, maar evenzeer: bekerhouder Gent bleef daarna een hele tijd in de kop van de rangschikking kamperen. Een onverwachte vijfsetter tegen Guibertin bleek echter de voorbode te zijn voor drie serieuze afstraffingen op een rij (Knack en 2x Menen).

Ondanks deze dip, met amper twee puntjes uit vier wedstrijden, blijft Gent ons nog altijd op de hielen zitten. En vorig weekend tankten ze vertrouwen met een 0-3 in Waremme: Caruur kán zaterdag haasje-over doen en ons die tweede plaats weer afsnoepen (ook wel omdat wij een wedstrijd minder gespeeld hebben).

Omgekeerd kan GREENYARD Maaseik zaterdag zélf ook een uitstekend zaakje doen in die voorlopige rangschikking. Reden genoeg om eens een héle match uit te pakken met ons beste volleybal. (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 14 januari, 20u30 Caruur Gent - VC GREENYARD Maaseik

Zondag 22 januari, 18u00 Axis Guibertin - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 25 januari, 18u00 - Jihostroj ČESKÉ BUDĚJOVICE (CZE) - VC GREENYARD Maaseik (PO CEV)

Zaterdag 28 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Woensdag 1 februari, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be