Naar Aalst, maar niet voor het carnaval!

Het was weer een straffe Champions League-midweek, met straffe Belgische resultaten.

Chapeau voor Roeselare dat het ongenaakbare Kazan (27 matchen op een rij ongeslagen in CL) opnieuw even deed schrikken.

Doodjammer dat daar geen puntje aan vasthangt… En chapeau voor ons eigen team dat de Poolse landskampioen nogmaals met de voetjes op de grond zet.

Amai. In een ideale wereld had Berlijn ons een beetje kunnen helpen, maar helaas: met een uitzonderlijke 36-38 in de derde set (na 8 matchballen) grijpt Gdansk de volle buit in Berlijn én de leidersplaats in Pool D.

"Mathematisch kan het nog. En dus blijven we knokken", zegt Joel Banks, en hij heeft gelijk: als Maaseik in de eerste plaats zélf doet wat moet, thuis tegen Berlijn, en als Belchatów zich herpakt tegen Gdansk, en als we daarna zelf afrekenen met Gdansk én als Berlijn dan ook nog stunt in Belchatów… Jawel, mathematisch kan het nog! Afspraak binnen een kleine twee weken in de STEENGOED Arena!

Maar voor het zover is, staat er komende woensdag in Aalst alweer een nieuwe superbelangrijke wedstrijd op het programma. Aalst en Maaseik besloten inderdaad om eerst even te bekomen van hun Europees avontuur en uit te wijken naar de woensdag erna; de overige wedstrijden van de 15e speeldag worden gewoon dit weekend afgewerkt.

Woensdag dus op bezoek bij Lindemans Aalst. Sinds mensenheugenis spreekt iedereen altijd over "de grote twee", Roeselare en Maaseik, maar… Wie won een maand geleden de League Trophy? Wie speelt volgende week de bekerfinale? Wie is op kousenvoeten naar een gedeelde tweede plaats in competitie geslopen? Aalst doet dit jaar echt wel mee voor de prijzen!

Net zoals bij Roeselare en bij Maaseik staat er een gewiekste coach naast het plein, staan er op het terrein een paar kerels die in een goede dag een enorm verschil kunnen maken én staan er in de huppelhoek nog genoeg klasbakken om desnoods een tweede volwaardig team binnen de lijnen te brengen. Je weet in Aalst nog minder dan elders wie eigenlijk eerste keuze of reserve is. Weelde. Dat wordt mouwen opstropen, jongens!

Met een goed resultaat in Aalst heeft Maaseik dat directe ticket voor de play-offs (én een dikke week extra rust) overigens zo goed als in the pocket… Daar gaan we voor!

En de anderen? Roeselare zal zondagavond, ondanks die loodzware Kazan-trip, normaal niets te vrezen hebben bij de Guibertins. En Achel staat zaterdagavond in eigen Koekoek voor het uur van de waarheid tegen Gent… (PiP)

 

Agenda

Woensdag 6 februari, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 13 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - BERLIN Recycling Volleys (GER) - CHL-LR

Zondag 17 februari, 15u00 VC GREENYARD Maaseik - VBC Waremme

Woensdag 20 februari, 20u30 A. Van Pelt Zoersel - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 23 februari,     20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 27 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Trefl GDANSK (POL) - CHL-LR

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments