Moeilijk? Jazeker! Onmogelijk? Nee!

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Zaterdag komt Knack Roeselare naar de STEENGOED Arena. En er reist ook een hele autocar en/of autokaravaan West-Vlaamse supporters mee. Er staat dan ook véél op het spel: GREENYARD Maaseik – Knack Roeselare is sowieso altijd een specialleke, maar nu het ticket voor de finale van de Beker van België wenkt, laat het gretige en gulzige Knack niets aan het toeval over.

Sinds vorig weekend hebben we in de competitie een volwaardige tussenstand halfweg: Roeselare, wie anders, staat ongenaakbaar op kop, met een enorme voorsprong. Maaseik heeft de voorbije maanden dan ook serieus gesmost met de punten. Toch blijven we ‘best of the rest’. Nu goed, zaterdag gaat het niet om competitie maar om de Cup!

Dat is iets héél anders. Dit is als underdog tegen een topfavoriet. Denk (alleen al in de voorbije 5 jaar) aan Kedzierzyn. Denk aan Novosibirsk, aan Kazan, Sint-Petersburg: op papier allemaal zoveel sterker, maar als het Europees is (en dit Roeselare IS Europees niveau), spookt het in de STEENGOED Arena en stijgt GREENYARD Maaseik boven zichzelf uit. Je moet erbij zijn om het te geloven.

Veel tekst en taal gaan we er niet aan besteden: het is aan onze spelers in de Arena om het waar te maken. De opdracht is duidelijk: we moeten zaterdag met 4-0 of 4-1 winnen. Inderdaad: 3-0 of 3-1 is een must maar volstaat niet: de beslissende golden set die daar in dat geval op aansluit, is in déze omstandigheden zelfs de moeilijkste van allemaal! Want …

… op 22 december 2018 speelden we thuis de terugwedstrijd in de halve finale van de Beker van België, tegen … Knack. Ginds hadden we met 3-1 verloren. Thuis wonnen we met 3-1. Er volgde ‘uiteraard’ een enorme vreugde-uitbarsting, maar achteraf bekeken was dat fout! Knack liet de opdoffer ijzig kalm achter zich: keihard terugslaan in de golden set. Terwijl ons team nog gelukzalig aan het bekomen was van de ‘overwinning’, was Knack met de juiste focus ribbedebie. Het zaakje was snel beklonken: 8-15.

Wat hebben we toen geleerd? Als, als, als we zaterdag het eerste deel van de opdracht tot een goed einde brengen (3-0 of 3-1), mag op dat moment nog geen euforie heersen: we staan dan nog nergens, het belangrijkste moet dan nog komen! Goed om te beseffen voor team en staf, én een job voor Jos en voor onze trommelaars, voor Sterk Es Eik en voor al onze andere supporters om op dat moment integendeel nog een tandje bij te steken. Overigens: als iedereen een extra supporter zou kunnen meebrengen … We gaan voor 4-0. 4-1 mag ook. Yes, we can! (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 17 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare (1/2 BvB)

Zaterdag 7 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel

Woensdag 11 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Jihostroj ČESKÉ BUDĚJOVICE (CZE) (PO CEV)

Zaterdag 14 januari, 20u30 Caruur Gent - VC GREENYARD Maaseik

Zondag 22 januari, 18u00 Axis Guibertin - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments