Mission: Impossible?

<p>Foto CEV</p>

Een Russische grootmacht op bezoek in Maaseik: niets nieuws onder de zon. Nagenoeg exact twee jaar geleden kwam ZENIT Kazan even binnenwippen voor een snelle hap tussen het WK voor clubteams in Brazilië en de eigen Russische competitie. Het vedettenteam leek het varkentje snel te willen wassen, maar ging na 0-2 met de billen bloot. Steengoede sfeer in de STEENGOED Arena (terwijl bibi stomweg ergens onnozel aan de après-ski zat) …

Driekwart jaar geleden, begin maart, zat bibi wél (een tikkeltje clandestien) in diezelfde STEENGOED Arena: wéér ZENIT-Russen, nu uit Sint-Petersburg. Ook dit team met een hele rist latere olympische finalisten werd – nota bene in de halve finale van de CEV-cup – tot eigen ontzetting afgetroefd en gewoon naar huis gespeeld, tot héél diep in de golden set ... Enfin, we weten hoe dat afliep, maar we onthouden het positieve: in Maaseik is álles mogelijk. Impossible staat immers niet in het Maaslands woordenboek.

Dinsdagavond krijgen we dus opnieuw Russen op bezoek. Na het prestigieuze Kazan en het ambitieuze Sint-Petersburg volgt Dinamo Moskou. Een naam als een klok, een ijzersterke traditie en dé club van 2020-21 in Rusland. In het voorbije seizoen won Dinamo Moskou (toen nog met Sam Deroo) de Russische landstitel, de Russische beker, de Russische supercup én de CEV-cup (finale tegen … Sint-Petersburg).

Dinamo Moskou staat momenteel 3e in de Russische Super League. Het lijkt voorlopig nog een ietsje stroef te draaien, met behoorlijk wat puntenverlies via vijfsetters en twee nederlagen zonder enig puntengewin, zoals vorig weekend nog van Novgorod (1-3, met het vreemde scoreverloop 24-26,25-13,23-25,27-29). Nu, in de Russische competitie zeggen voorlopige tussenstanden weinig of niets: het wordt daar pas serieus in de eindrondes.

In zijn openingswedstrijd van de Champions League had Dinamo Moskou vorige week de handen vol met Projekt Warschau (ook niet van de minsten). In eigen huis ging het van 0-2 toch nog naar 3-2. Doorstoten naar de kwartfinales van de Champions League kan enkel als groepswinnaar of als betere groepstweede. Coach Konstantin Bryanskiy zal daarom allicht geen risico willen nemen en in Maaseik het kruim van zijn 19-koppige selectie laten opdraven, met o.a. set-up Pavel Pankov, servicekanon Yaroslav Podlesnykh, de Bulgaarse opposite Tsvetan Sokolov (die hier 2 jaar geleden nog kopje onder ging met Kazan), libero Lauri Kerminen die even 'dag' komt zeggen tegen zijn coach Joel Banks van de Finse nationale ploeg, enz.

Mission: Impossible? Bwa … in de STEENGOED Arena weet je het maar nooit, al moet ons team het helaas weer proberen op te knappen zonder steun vanuit de tribunes. Idem in Roeselare waar Knack het óók dinsdagavond opneemt tegen het Poolse JASTRZEBSKI Wegiel. Om hun respectievelijke supporters en andere volleyballiefhebbers toch iets te gunnen, hebben Roeselare en Maaseik afgesproken om niet op hetzelfde tijdstip te spelen: zo kan je thuis in je zetel dinsdagavond eerst (19 uur) naar Roeselare, en daarna (21 uur) naar Maaseik kijken. Beide wedstrijden worden uitgezonden door Telenet Play Sports en zijn ook te volgen op de livestream van CEV EuroVolleyTV. En mogelijk doet ook TV Limburg nog een inspanning …

 

Agenda

Dinsdag 14 december, 21u00 VC GREENYARD Maaseik - Dinamo Moscow (RUS) (CHL-R4 L2)

Zaterdag 18 december, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 8 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - VBC Waremme

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments