Mijmeren op weg naar Ankara …

<p>Foto Marc Marcelis</p>

Het zit Tectum Achel even niet mee. De club die in 2018 naar de hoogste afdeling promoveerde, greep al in maart 2020 een ticket voor de Champions Final Four, maar van galawedstrijden voor de hele Noord-Limburgse achterban kwam helemaal niets in huis: de competitie werd uitgerekend dán volledig stopgezet.

Ook in de voorbije competitie dwong Achel een Europees ticket af, maar door de coronamaatregelen zal de eerste Europese thuiswedstrijd uit de clubgeschiedenis (tegen het Spaanse Teruel) volgende week zonder publiek gespeeld moeten worden. Zo jammer!

En ook in het nog maar pas gestarte seizoen heeft het team al meer dan zijn portie malchance gehad door rariteiten zoals het geval-Wiltenburg, file onderweg, kwetsuren én meerdere discutabele SR-beslissingen die een wereld van verschil konden maken. Neen, het zit ze (nog) niet mee …

Van discutabele beslissingen tot regelrechte vergissingen: ze zijn menselijk en dus niet te vermijden in de sport. Videochallenge is een enorme stap vooruit (denk aan die ace van Javad, zaterdag), maar er zal altijd, elke set opnieuw, minstens één spelfase tot discussie blijven leiden. En uiteindelijk vindt de ene partij zich bestolen terwijl de andere niet begrijpt waar die eerste zich druk over maakt.

Zonder gezworen vrienden-kemphanen Maan-Tuerlinckx leek zaterdag wat peper te ontbreken en kabbelde de wedstrijd relatief kalmpjes voort … tot SR Cambré het – in de ogen van thuisploeg en thuissupporters – al te bont leek te maken. Toen in het begin van de tiebreak dan ook nog onder en door het net wat ongezouten onvriendelijkheden werden uitgewisseld, zat het spel even op de wagen zoals in the good old days.

Een overwinning tegen Knack Roeselare (zeker nu de supporters er zo lang naar hebben uitgekeken) doet uiteraard altijd deugd. Zelfs met mondmasker. Zelfs al weten we dat er niets onherroepelijks is gebeurd, dat de weg nog heel lang is. Zelfs al beseffen we verrekt goed dat beide teams nog veel werkpunten en groeimarge hebben. Enz.

GREENYARD Maaseik reist deze week voor de zoveelste keer naar Turkije! Alleen al in de vorige 10 edities van de Champions League en de CEV-cup kregen we zeven (7) keer af te rekenen met een Turkse tegenstander! Drie keer Arkas Izmir (5 winstmatchen, 1 verlies), twee keer Halkbank Ankara (2 winst, 2 verlies), één keer Istanbul (1 gewonnen, 1 verloren) en vorig jaar ten slotte, op Gran Canaria, winst tegen Spor Toto SK Ankara.

Na Halkbank Ankara (na 10 speeldagen leider in de Turkse competitie) en Spor Toto SK Ankara (op dit moment 6e) nemen we het nu op tegen de derde topclub uit de Turkse hoofdstad: Ziraat Bankasi Ankara, de huidige 3e in de competitie. Op de website van de Turkse volleybalcompetitie leren we dat Ziraat Bankasi momenteel zelfs aan de leiding staat als je enkel ieders thuiswedstrijden telt: een statistiekje dat laat uitschijnen dat ze thuis dus kennelijk nog een ietsje sterker zijn dan uit. Zou dat dan te maken hebben met een wat aparte hal? Of met de 'uitbundigheid' van de supporters? We zullen het snel weten.

Bij Ziraat Bankasi Ankara passeerden in het recente verleden grote namen zoals Vital Heynen, de Poolse reus Bartosz Kurek, Nimir Abdel-Azziz, Antonin Rouzier, Oleg Antonov, … Momenteel wordt het mooie weer er vooral gemaakt door Wouter Ter Maat die het in 2015-16 bij Gent tot MVP van de Belgische competitie schopte en die andere, veel jongere 'Lange Man' Bennie Tuinstra. Zonder de Turkse levende legende Arslan Eksi en anderen te vergeten!

Woensdagavond dus Ziraat Bankasi Ankara – GREENYARD Maaseik. Allicht te volgen op het internet! (PiP)

 

Agenda

Woensdag 1 december, 17u00 Ziraat Bankasi Ankara (TUR) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-R4 L1)

Zaterdag 4 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - BDO Haasrode Leuven (uitgesteld)

Dinsdag 14 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Dinamo Moscow (RUS) (CHL-R4 L2)

Zaterdag 18 december, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 8 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - VBC Waremme

 

Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden enkel toegankelijk met een Covid Safe Ticket: wat en hoe?

● Vaccinatiecertificaat: geldig 14 dagen na de laatste dosis van het volledige vaccin.

● Herstelcertificaat: voor wie hersteld is van COVID-19, geldig van 11 dagen tot 180 dagen na een eerdere positieve test.

● Testcertificaat: zeer recent bewijs van een PCR-test of snelle antigeentest met negatief resultaat. (Kinderen onder 12 jaar zijn vrijgesteld van Covid Safe Ticket.)

Het mondmasker dient (ook tijdens de wedstrijd) gedragen te worden door iedereen die ouder is dan 10 jaar.

Zodra er gebruikgemaakt wordt van de horecafaciliteiten, doen we dat zittend aan tafel. (Dit kan zonder mondmasker.) Verplaatsingen doen we altijd met een mondmasker.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments