Met Sinterklaas naar Saint-Guibert

<p>Foto Patrick Martens</p>

Op donderdagavond 6 december trekt GREENYARD Maaseik voor een inhaalmatch naar Axis Guibertin. Deze wedstrijd van de 4de speeldag had eigenlijk op zondag 11 november gespeeld moeten worden maar … de SuperCup, weet u nog? Ons geheugen laat ons even in de steek wat het resultaat van die SuperCup betreft. (hèhèhè)

Het was niet zo eenvoudig om in de drukke kalender een nieuwe datum te vinden voor deze wedstrijd tegen Axis Guibertin. Enfin, eind goed, al goed: donderdag trekken we dus naar Waals-Brabant, naar Mont-Saint-Guibert, vlak bij Louvain-la-Neuve.

De vorige club van Seppe Baetens en Robert Wojcik doet het dit seizoen niet goed. Op de openingsdag konden ze 1 puntje sprokkelen in Achel (omdat de Noord-Limburgers na 2-0 verzuimden om de klus kort en goed af te maken).

Het bleef voor Axis bij dat ene punt tot … afgelopen zondag: in de tiebreak ging bij Haasrode-Leuven plots het licht compleet uit: van 9-9 naar 15-9. Haasrode-Leuven betaalt dus een zware tol voor zijn fraaie Europese uitoverwinning in Sofia (BUL)… Het zal de Guibertijnen een zorg zijn: meteen hun eerste overwinning, maar zij blijven evenzeer laatste staan.

Bij Axis Guibertin zien we "onze" Sébastien Dumont terug, de goedlachse libero die in Maaseik al die jaren net niet kon doorbreken. Brecht Van Kerckhove is er assistant-coach. En nóg een bekend gezicht is beachvolleyballer Aljosa "Joske" Urnaut, hoekaanvaller maar intussen blijkbaar rendabeler op de opposite…

Elke match moet eerst gespeeld worden, maar normaal gezien mag deze laatste horde geen beletsel vormen om zaterdag, op de laatste speeldag van de heenronde, ongeslagen naar het eveneens ongeslagen Knack Roeselare te trekken. Maar da's dus voor ná donderdag! (PiP)

 

Agenda

Donderdag 6 december om 20u30 Axis Guibertin - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 8 december om 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 12 december om 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik (1/2 BK-België)

Zaterdag 15 december 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Caruur Volley Gent

Dinsdag 18 december om 20u30 20u30 VC GREENYARD Maaseik - PGE Skra BELCHATOW (POL) (CHL-LR)

Zaterdag 22 december om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare (1/2 BK-België)

Koop HIER je toegangskaarten

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be