Met het mes tussen de tanden …

<p>Foto ZUPP</p>

Sinds enige tijd verzorgt sportjournalist Tom Boudeweel in opdracht van de EuroMillions Volley League een hele stroom aan interviewclips met trainers en spelers uit onze volleybalcompetitie. Altijd interessant. Deze week voelde hij Just Dronkers en Joel Banks aan de tand over onze wedstrijd in Haasrode-Leuven. En aan het einde van het babbeltje ging het uiteraard ook over onze komende wedstrijd, nu zaterdag, thuis tegen Aalst.

Voor wie het gemist heeft: Boudeweel deed een subtiele poging om Joel Banks te verleiden tot een gedurfde uitspraak: Aalst, dat deze week drie loodzware wedstrijden afwerkt(e) in Polen, zou door vermoeidheid allicht een 'hapje' worden? Nou, daar was onze coach het helemáál niet mee eens: uit ervaring weet hij dat je dankzij CL-wedstrijden een 'dikke huid' kweekt, een hoop ervaring opdoet en vooral mentaal sterker dan ooit terugkeert.

Aalst had/heeft dit seizoen zijn deel van de pech en legde in 'de reguliere' dan ook een vrij moeizaam parcours af. Het moet binnenkort zelfs heel hard gaan knokken – zeg maar stunten – in Roeselare om erbij te zijn in de Champions Final 4! Dát zijn echter zorgen voor later: het enige wat voor hen nú telt, is gewoon via een dubbele ontmoeting met GREENYARD Maaseik opnieuw naar de bekerfinale gaan, zoals de vorige jaren. Coach Johan Devoghel en Aalst hebben effectief de typische vechtlust van het cupteam: dat zit ingebakken in hun DNA. Die mannen komen met het mes tussen de tanden!

Dat is precies wat we zaterdag ook van ons eigen team verwachten: met het mes tussen de tanden. Want overmoed (omdat Aalst dit jaar wat lager geklasseerd staat?) is dodelijk. In die zin is de vijfsetter van vorige week er misschien net op tijd gekomen? Hoe dan ook: er moet geknokt worden tot het allerlaatste fluitsignaal, zonder stilvallen. Een bekerfinale krijg je niet cadeau!

Er zijn vanzelfsprekend nog altijd geen supporters toegelaten voor deze belangrijke wedstrijd. De club heeft echter opnieuw TV Limburg laten uitrukken om Maaseik-Aalst met deskundig commentaar rechtstreeks naar de huiskamer te sturen. Onze abonnees en supporters zitten thuis voor de buis (of de flatscreen, whatever), maar met hun hart op de tribune, bij hun team. (PiP)

Live, via de volgende link: livescore | livestream & TVL (Proximus kanaal 10 – Telenet kanaal 8).

Agenda

Zaterdag 30 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst (1/2 BK-België)

Zaterdag 6 februari, 19u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik (1/2 BK-België)

*Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden NIET toegankelijk voor derden !!!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be