Menen(s)

<p>Foto Bart Vandenbroucke</p>

Roeselare pakte zondag de Beker mee naar huis. Proficiat! Ook welgemeende bloemetjes voor Aalst én voor de massaal opgekomen blauwe en oranje supporters die er een schitterend volleybalfeest van maakten in Antwerpen!

Vijf op een rij voor Knack, en meteen ook de 13e in de geschiedenis van de club. Daarmee hebben ze ons bijna te grazen! Nog ééntje en ze staan naast ons. Reken maar dat ze ginds nu al uitkijken naar 2021 én naar 2022 ... Aan ons om te proberen daar een stokje voor te steken. Maar dat zijn zorgen voor komend seizoen.

De beker ligt achter ons, de reguliere competitie ligt achter ons, en terwijl we dit artikeltje tikken, weten we nog niet hoe het woensdagavond afloopt, in de Champions League. In het lopende seizoen is er behalve een paar spannende matchen en spectaculaire Europese stunts nog niet gek veel manna uit de hemel gevallen voor onze club en onze achterban. Tijd voor verandering!

Zaterdag beginnen de barrage- of kwalificatiewedstrijden met het oog op de play-offs. Eerst uit, een week later thuis en bij 1-1 volgt de week daarna de beslissing, opnieuw thuis. Tegenstander van dienst is Decospan Menen.

Vorige zomer vond in Menen heel wat plaats op bestuurlijk, logistiek en sportief vlak. De eerste weken was dat ook voelbaar in de resultaten. Nieuwbakken trainer Frank Depestele leek zijn zwaar verjongde team moeilijk op de sporen te krijgen. Dat is intussen wel even anders: Menen won na Nieuwjaar drie van zijn vier wedstrijden en glipte op de valreep nog voorbij Gent dat nochtans erg goed bezig leek.

Veelzeggend vonden wij vooral de commentaar van Frank Depestele na die laatste wedstrijd in Gent: "Heel belangrijke zege: zo vermijden we Knack in de barrages!" Vrij vertaald: "Tegen Maaseik hebben we wél een serieuze kans!" We zijn dus gewaarschuwd: Menen gelooft erin, voor de volle 100%. Zaterdag wacht ons de wederopstanding van de Hel van Mjiende! Niet te onderschatten! (PiP)

 

Agenda

Woensdag 19 februari, om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - JASTRZEBSKI Wegiel (POL)

Zaterdag 22 februari, om 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 29 februari, om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Zaterdag 7 maart, om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen (Eventueel)

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be