Mannendag bij -17°C GREENYARD in Sint-Petersburg

<p>Foto Frank Van Roost</p>

Het was even knipperen met de ogen voor onze jongens toen ze vanochtend de gordijnen opentrokken van hun kamer in Hotel Arena in Sint-Petersburg. Een gigantische parkeerplaats vol met twee dagen oude sneeuw lachte hen tegemoet. Slechts een enkeling (kapitein Jelte Maan natuurlijk) waagde zich 50 meter ver naar buiten in de diepvrieskou, 17 graden onder nul.

Even verderop lag de voetbaltempel van Zenit Sint-Petersburg, de Gazprom Arena, te blinken, maar het hotel zelf leek duidelijk niet bestemd voor voetballers. Proper en netjes, maar heel standaard qua comfort. Met in de gang een huiskat die door de gang paradeert alsof ze toezicht moet houden op de avondklok.

Die hadden onze jongens maandagavond niet gerespecteerd, want ze waren pas net na middernacht toegekomen: zowat -15 graden was het toen met daarbovenop een strakke bries. Zo koud was het dat wie een bril droeg, die bij het uitstappen onmiddellijk zag beslaan, waarop de condens meteen bevroor. Met als gevolg dat je geen steek voor ogen meer zag.

Maar GREENYARD had de trip van 16 uur naar Sint-Peterburg dankzij duivel-doet-al Dieter Leenders toch weer tot een goed einde gebracht. Een reeks stuurse douaniers in Moskou hadden ervoor gezorgd dat Amirhossein Esfandiar en Jelte Maan als allerlaatsten de aansluitende vlucht naar het vroegere Leningrad opstapten. Maar eind goed, al goed dus.

Morgen (17u30 Belgische tijd) wacht dus een huizenhoge opdracht in Sint-Petersburg. In dit geval moeten onze jongens zowaar over een wolkenkrabber. Sinds 2018 gaat Sint-Petersburg immers prat op de hoogste toren van Europa: wat de Burj Khalifa is voor Dubai, dat is het Lakhta Center voor de Russen. Liefst 87 verdiepingen hoog, met een antenne op 462 meter boven de grond. En wie is eigenaar van die prestigieuze building? Juist: Gazprom, de hoofdsponsor van zowel de voetbal-, basket- als volleybalploeg Zenit.

Geld is dus geen probleem voor de huidige nummer vier in de Russische Superliga, die zaterdag met 3-2 verloor bij Fakel uit Novy Urengoi. Die stad ligt boven de poolcirkel in Siberië, op 3300 kilometer van Sint-Petersburg en het vroor er dit weekend tot -41 graden. Maar dat kon de Zenit-boys niet deren. Zondag hingen ze vier uur in de lucht op de terugweg. Wie in Rusland gaat volleyballen, weet dat hij meer vliegt dan traint.

De wedstrijd van morgen staat gepland in de Sibur Arena, een sporttempel met 7000 plaatsen, die vollopen voor ijshockey en soms voor basketbal. Morgen zijn er supporters toegestaan bij de wedstrijd van ons GREENYARD, maar of ze veel zitjes zullen vullen is nog maar de vraag. Want de beste manier om een corona-lockdown te laten respecteren is hier - zoals al aangehaald - het weer: min 17 graden en 20 centimeter sneeuw. Dan blijf je iets makkelijker in je kot.

De Russen hebben daar vandaag nog een extra reden voor. Officieel viert Rusland namelijk elk jaar op 23 februari ‘De dag van de verdedigers van het vaderland’. Voor de militairen dus. In de praktijk is dat door de jaren heen ‘mannendag’, geworden, een tegenhanger van de Internationale Vrouwendag op 8 maart.

Morgen is het geen mannendag meer, maar juist dan verwachten wij dat onze jongens zich als mannen gedragen tegen de beren van Zenit. (FrV)

Woensdag 24 februari, 17.30 uur, halve finale CEV-cup: ZENIT-St. Petersburg - GREENYARD Maaseik.

Live, via de volgende link: livescore | livestream & SPORZA op Canvas

Agenda

Woensdag 24 februari, 17u30 Zenit Saint Petersburg (RUS) - VC GREENYARD Maaseik (1/2 CEV)

Zaterdag 27 februari, 19u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 3 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Zenit Saint Petersburg (RUS) (1/2 CEV)

Zondag 7 maart, 18u00 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 10 maart, 20u30 BDO Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 13 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - BDO Haasrode Leuven

Zaterdag 20 maart, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 27 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

*Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden NIET toegankelijk voor derden !!!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments