Mag ik u voorstellen: onze voorzitter, Raymond Cretskens

<p>Foto Dick Demey</p>

Eergisteren beschreven we hoe in maart de grondig voorbereide voorzitterswissel catastrofaal in het water viel: gewoon overspoeld door het coronavirus dat uitgerekend tóén toesloeg en dat sindsdien alle andere actualiteit overschaduwt en ons leven overheerst.

De voorzitterswissel bij volleybalclub GREENYARD Maaseik werd intussen wel degelijk doorgevoerd, officieel op 20 augustus: noodgedwongen zónder feestgedruis, enigszins in besloten kring, achter de schermen, niet bepaald in de stijl van onze prestigieuze club. Onze nieuwe voorzitter is echter – zeker gezien de dwingende omstandigheden – nuchter genoeg om daar niet wakker van te liggen.

Raymond Cretskens (°22 mei 1964) is al verscheidene jaren met diverse bedrijven een belangrijke sponsor van onze club. Zo kwam hij haast als vanzelf in onze Adviesraad terecht, daarna in onze Raad van Beheer. Later werd hij ondervoorzitter, en ook de logische volgende stap is intussen dus gezet!

In de vakpers vind je wel een schaars interview met Raymond Cretskens (die de schijnwerpers wat mijdt): de ontzagwekkende biografie die je daaruit kunt distilleren, toont het prototype van de selfmade man, en zou in feite verplichte lectuur moeten zijn voor startende ondernemers! Het begon in de jaren 80 op bescheiden schaal in de slagerij van zijn vader in Rotem (Dilsen-Stokkem), maar vandaag leidt hij – samen met zijn even bedrijvige en gedreven echtgenote Suzy Lemmens én met hun drie dochters Souleika, Jerica en Orfea – een conglomeraat van bedrijven waaronder een kleine 20 Carrefours, Crelem Bakeries, AKP Industriebouw, vastgoedbedrijven en zoveel meer … De familiale onderneming Groep Cretskens geeft werk aan ruim 800 medewerkers.

Onze nieuwe voorzitter Raymond Cretskens beseft goed dat de leiding over een topsportclub van een iets andere orde is dan zijn vertrouwde businessactiviteit. Voor de sportieve lijn rekent hij dus ook op de expertise en knowhow van zijn bestuursteam. In zijn beleidsvisie is en blijft ons A-team uiteraard hét visitekaartje: we moeten onze supporters topvolleybal en resultaten blijven aanbieden, en de STEENGOED Arena moet dé plek zijn waar iedereen graag naartoe gaat omdat je er in de beste omstandigheden van topsport geniet.

Een grote supportersfamilie gaat hand in hand met lokale verankering. Voorzitter Cretskens maakt zich sterk dat nog meer aandacht voor de jeugd-, senioren- en G-sportwerking hiertoe zal bijdragen. De jeugd is bovendien de toekomst: we willen geregeld spelertjes uit de eigen opleiding blijven zien doorgroeien naar het hoogste niveau. Daar moeten we wellicht nog een tandje bijsteken!

Koken kost geld, en om de continuïteit en financiële stabiliteit van onze schitterende club veilig te stellen, wordt ondanks het moeilijke economische klimaat ook ingezet op de verdere uitbreiding en verjonging van onze sponsorgroep.

Voorzitter Raymond Cretskens heeft duidelijk plannen! Onze club mag na het fantastische parcours van de voorbije decennia in geen geval op haar lauweren gaan rusten. De mantra's voor het succes van de familie Cretskens – hard werken, motivatie, doorzetten, gezond verstand, opportuniteiten grijpen en … nog harder werken – zullen de komende jaren nog krachtiger door onze club gonzen.

Wij rekenen er vanzelfsprekend op dat liever vroeg dan laat opnieuw publiek toegestaan wordt bij onze thuiswedstrijden. Dán zullen we deze voorzitterswissel zeker de nodige exposure geven!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments