Maaseik: Maasland én Kempen!

<p>Foto Ivo Rutten</p>

Op de achtergrond zie je een stukje van De Wouterbron, een schitterend natuurdomein met verblijfsaccommodatie. Een mens waant zich even in de Hoge Kempen: is dit As? Opglabbeek of Gruitrode, of liever Oudsbergen? Nee hoor. Dankzij deelgemeente Opoeteren heeft het nochtans op en top Maaslandse Maaseik ook een vinger in de pap in de bloedmooie Kempen ...

Ons interesseert hier vooral die knaap die in GREENYARD-sweater staat te worstelen met een jetlag van hier tot Zuid-Amerika: onze Argentijnse international Jan Martínez Franchi.

Eigenlijk hou ik niet van het epitheton-achtige "zoon van …": Axel Merckx, zoon van … Of Seppe, zoon van ... Of Liam, zoon van ... Ik wed dat die kerels het op den duur spuugzat zijn dat hun pa alweer erbij gesleurd wordt. Maar soms is de verleiding te groot.

Jan Martínez Franchi (°28 januari 1998, 1m90) is zoon van Esteban Martínez die voor Argentinië vier keer naar de Olympische Spelen mocht: twee keer met het hele volleybalteam (brons in Seoel 88) en twee keer met een kompaan, als beachvolleyer.

De appel valt niet ver van de boom: Jan Martínez was al op zijn 15e Argentijns international in een sterke jeugdlichting die meermaals Zuid-Amerikaans kampioen en in 2015 vicewereldkampioen werd. In 2017 behaalde hij (als 19-jarige) goud op het WK U23. En intussen behoort hij ook al twee jaar tot de échte Argentijnse selectie.

Eén seizoen bij de Argentijnse topclub Bolívar Voley en één seizoen bij de Braziliaanse topper Sesc-RJ, telkens in goed gezelschap en telkens met mooie scoutingscijfers … En nu aan de slag bij GREENYARD Maaseik! Una cálida bienvenida, Jan Martínez! (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments