Maaseik + Knack = Champions League

In Roeselare en in Maaseik waren de twee topteams vandaag – vrijdag 25 oktober – in voorbereiding op hun belangrijke ontmoeting van morgen. Alle betrokkenen keken echter ook nieuwsgierig en met enige spanning uit naar de loting voor de 4e ronde (groepsfase) van de CEV Champions League Volley 2020, om 17 uur (onze tijd) in Sofia.

In deze groepsfase konden Roeselare en Maaseik elkaar niet tegenkomen, en dat vonden wij prima. (Zij allicht ook.) We lopen elkaar sowieso al genoeg voor de voeten: als het Europees is, wil je graag een échte Europese tegenstander i.p.v. nóg maar eens naar de andere kant van het land …

Ook voor het overige waren Knack en GREENYARD het vandaag voor een keer roerend eens: hopen op een knalaffiche tegen een absolute wereldtopper (dat stond eigenlijk al bij voorbaat vast), hopen op een haalbare kaart, hopen op een of meer mooie bestemmingen en – misschien vooral – hopen dat die twee ontzettend verre reizen ons bespaard blijven. Dat laatste wens je zelfs je rivaal niet toe. De kans dat de twee Belgische ambassadeurs er allebei aan zouden ontsnappen, leek ons klein …

Voor GREENYARD Maaseik was general manager Dieter Leenders ter plaatse. (Het is ons niet bekend of hij een konijnenpoot op zak had.) De lottrekking in Sofia was live te volgen op de Facebookpagina en het YouTube-kanaal van de CEV. Een heel mediacircus bleef ons gelukkig bespaard: het ging goed vooruit. De onschuldige hand van Nederlands ex-international Bas van de Goor leverde volgend resultaat:

Maaseik ontmoet komende winter in een 'round robin' (volledige competitie met heen- en terugronde) de ploegen Zenith Kazan (Rusland, met N'Gapeth), Halkbank Ankara (Turkije) en Jastrzebski Wegiel (Polen).

Voor Roeselare kwamen uit de trommel: Zaksa Kedzierzyn-Kozle (Polen; jammer voor Knack dat Sam Deroo daar net vertrokken is), Friedrichshafen en een overlever van de voorrondes. Zowel Roeselare als Maaseik halen opgelucht adem: geen reis naar de andere kant van de wereld!

Coach Joel Banks: "Als Belgisch team weet je dat je in de CEV Champions League te maken krijgt met het kruim van het Europese volleybal. Maar volleybal zit vol verrassingen, dat is bekend. De voorbije jaren gingen in de STEENGOED Arena meerdere Europese topploegen onverwacht onderuit. Zélf lieten we ook al eens een steek vallen toen een nieuw mirakel in de maak leek. Wij hopen vooral ons thuispubliek te verwennen met spektakel van de bovenste plank en te genieten van dit avontuur. En uiteraard gaan we onze best doen. Met ons publiek achter ons, kunnen we altijd iets meer!"

In een latere bijdrage zullen we nog wat dieper ingaan op de loting. First things first: morgen wacht eerst een andere afspraak die momenteel belangrijker is. Of spelers, staf en supporters van beide teams morgen voor en na het onderlinge treffen tijd en goesting vinden om eens rustig te keuvelen over elkaars Europees programma en kansen, valt nog te bezien. Los daarvan wensen we Knack Roeselare veel succes in Europa (en begrijpelijkerwijze iets minder in onze STEENGOED Arena). (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments